Yurkiwova izgubila vse

Foto: Žurnal24 Anja Pärson se je prebila na tretje mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala.
Alpske smučarke so opravile s superkombinacijo v Zauchenseeju. Dobila jo je Lindsey Vonn, druga je bila Kathrin Zettel, tretja pa Anja Pärson. Tina Maze osvojila zelo dobro deseto mesto.
Oglej si celoten članek
 

Zauchensee, superkombinacija (Ž)

1. L. Vonn (ZDA) 2:40,53
2. K. Zettel (AVT) +0,30
3. A. Pärson (AVT) +0,66
10. T. Maze (SLO) +2,61
46. P. Robnik (SLO) odstop

Američanka Lindsey Vonn je zmagovalka superkombinacijske tekme svetovnega pokala alpskih smučark v avstrijskem Altenmarkt-Zauchenseeju . Drugo mesto je osvojila domačinka Kathrin Zettel s tremi desetinkami zaostanka, tretje pa Švedinja Anja Pärson . Najboljša slovenska smučarka Tina Maze je bila deseta.

 
 

Neverjetno, kakšen dan. Mislila sem, da se bom poškodovala, ker sem bila na smuku že skorajda na tleh. V slalomu pa mi je uspelo izpeljati čisto vožnjo brez napak.

Lindsey Vonn

 
Presenečenja na tekmi v Altenmarktu na koncu vendarle ni bilo. Gledalci, ki so si na smuku ogledali na delu le najboljše tekmovalke, so bili namreč nemalo presenečeni, ko so izvedeli, da bo šla med slalomske količke kot 30. neznana Kanadčanka Larisa Yurkiw . Tekmovalka, ki je bila lani na mladinskem svetovnem prvenstvu druga v kombinaciji in sedma v smuku, točke pa je v svetovnem pokalu s 26. in 29. mestom prvič osvojila šele v tej sezoni, je bila s številko 47 najhitrejša na smukaškem delu superkombinacijske tekme. Na drugo mesto je s šestimi stotinkami naskoka potisnila Anjo Pärson, blizu pa sta bili še Nemka Maria Riesch in Lindsey Vonn, ki sta za vodilno zaostajali 35 in 36 stotink. Toda 20-letna Yurkiwova ni zdržala pritiska na pragu največjega uspeha v karieri; že po nekaj vratcih slaloma se je zapletla in zdrsnila, se nato sicer vrnila v strmino, toda na cilju je bila z velikim zaostankom šele 38. in ostala brez točk.

Tina Maze nadaljuje z dobrimi vožnjami. © EPA

 
Boj za novo zmago svetovnega pokala na 16. letošnji tekmi je tako minil v obračunu najboljših smučark svetovnega pokala. Najkrajšo je potegnila vodilna v pokalu Maria Riesch, saj je skušala v slalomu še izboljšati svojo uvrstitev, a se je po napaki tekma zanjo končala s povoženim količkom v snegu ob progi. Nemka je tako zapravila priložnost, da bi se z novo veliko bero točk utrdila na vrhu skupnega seštevka. Zdaj jo, potem ko je danes dobila sto točk za prvo mesto, že zelo ogroža Vonnova, razlika je le 13 točk (729-716). Američanka ni ničesar prepustila naključju, četrtemu času smuka - pri tem ni veliko manjkalo, pa bi ob tvegani vožnji po enem od skokov celo padla - je dodala še dobro slalomsko predstavo in bila s tretjim časom dovolj hitra za skupno prvo mesto. Razočaranje je bila vožnja Anje Pärson, saj je Švedinja v slalomu precej zaostala, osmi čas pa je pomenil, da je v seštevku obeh voženj končala na tretji stopnički. Pred njo je bila na koncu še Kathrin Zettel, ki ji je uspel velik skok po lestvici navzgor; po smuku je bila šele deseta, a je z drugim časom slaloma prišla tik pod vrh.

Med deseterico je nazadnje končala tudi Mazejeva, čeprav je po polovici tekme kazalo slabše. V smuku je dosegla le 26. čas, dobri dve sekundi za vodilno Kanadčanko. A dobro opravljeni drugi del naloge, zmagovalka nedavne mariborske veleslalomske tekme je imela v slalomski vožnji sedmi dosežek, je ob nekaj odstopih in nekaj slabših predstavah tekmovalk, specializiranih za hitre discipline, napredovala in se nazadnje zasidrala ob robu deseterice. Slabše je šlo drugi slovenski predstavnici v Altenmarkt-Zauchenseeju. Petra Robnik je že smuk končala med zadnjimi, imela je 46. izhodišče z več kot štirimi sekundami in pol zaostanka, slalomskega dela pa nato ni končala.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.