Washington drvi k rekordu

Foto: Žurnal24 Alex Ovečkin in soigralci imajo za sabo že 13 zaporednih zmag. (Foto: Reuters)
Hokejisti v NHL so imeli na petkovih tekmah polovico manj dela kot njihovi kolegi v NBA. Odigrali so pet tekem, najbolj tesno je bilo v Chicagu, kjer je Phoenix z 2:1 slavil po kazenskih strelih.
Oglej si celoten članek

Hokejisti vodilnega moštva lige Washingtona nezadržno drvijo k novemu rekordu po številu zaporednih zmag. Po sinočnjem uspehu s 5:2 proti Atlanti so pri številki 13, boljši so bili le hokejisti Pittsburgha s 17 zaporednimi zmagami iz sezone 1992/93. Naslednji tekmec Washingtona pa bodo prav Pingvini. Z Atlanto je Aleksander Ovečkin dosegel 39. letošnji gol, v polno pa so zadeli še Nicklas Backström, Aleksander Semin, Jason Chimera in Mike Green.

Phoenix je prvič po treh letih spet zmagal na šestih zaporednih tekmah. Veliko zaslug za uspeh v Chicagu ima vratar Jason LaBarbera z 28 obrambami v rednem delu in podaljšku in dvema ubranjenima poskusoma domačih pri kazenskih strelih. Uspešnejša sta bila Robert Lang in Adrian Aucoin, ki sta Kojotom zagotovila zmago. V rednem delu je domače v vodstvo popeljal Colin Fraser, izenačil je Radim Vrbata.

Atlanta je prvič igrala brez Ilije Kovalčuka, ki so ga v četrtek poslali v New Jersey v zameno za Johnnyja Oduyo, Niclasa Bergforsa, Patrica Cormierja in izbor v prvem krogu nabora. Kovalčuk je v dresu novih delodajalcev že zaigral proti Torontu in se veselil tesne zmage s 4:3, prispeval je tudi dve podaji.

Liga NHL:

New Jersey Devils : Toronto Maple Leafs     4:3
Washington Capitals : Atlanta Thrashers     5:2
Buffalo Sabres : Carolina Hurricanes        3:4
Florida Panthers : Calgary Flames           1:2
Chicago Blackhawks : Phoenix Coyotes  1:2*

* po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.