Vujačić podpisal z Lakersi

Foto: Žurnal24 Saša Vujačič je uspešno prestal prvi trening po poškodbi.
Slovenski košarkar in z Lakersi udeleženec lanskega finala lige NBA Saša Vujačić se ne bo preselil v Evropo. S svojim dozdajšnjim klubom je namreč podaljšal pogodbo še za tri leta.
Oglej si celoten članek
 
 

Vesel sem, da smo se dogovorili. Za mano je naporen mesec. A vesel sem, da ostajam v Los Angelesu, podaljšanje z Jezerniki je bila moja prva izbira. Težko bi bilo oditi. Zdaj se bom lahko sprostil in vem, kam grem v naslednjih treh letih.

Saša Vujačič

 
Čeprav je bilo o selitvi Saše Vujačića v Evropo že precej govoric in prelitega že kar nekaj črnila, se Mariborčan še ne bo vrnil na staro celino. Ker so bili z njegovimi predstavami na igrišču Jezerniki zadovoljni, so mu ponudili novo triletno pogodbo, ki je vredna 15 milijonov dolarjev. Kljub nekaj evropskim ponudbam se je Vujačić zato odločil, da bo ostal pri lanskih finalistih lige NBA. Pri Lakersih je lani v povprečno 18 minutah dosegal slabih devet točk na tekmo.

 
 

Saša je naredil velik napredek v prejšnji sezoni, naš trener pa mu zelo zaupa in je zadovoljen predvsem s tem, kar je pokazal v drugem delu sezone.

Mitch Kupchak

 
" Saša je naredil velik napredek v prejšnji sezoni, naš trener pa mu zelo zaupa in je zadovoljen predvsem s tem, kar je pokazal v drugem delu sezone. Če bo s takšnim trdim delom nadaljeval tudi v prihodnosti, lahko ta trend samo še stopnjuje," je 24-letnega slovenskega košarkarja pohvalil menedžer Jezernikov Mitch Kupchak. "Saša bo ostal pri Jezernikih in bo imel ključno vlogo pri, upajmo, osvojitvi naslova prvaka v naslednji sezoni," pa je dejal Vujačičev agent Rob Pelinka. V prejšnji sezoni, ki jo je z moštvom končal tik pod vrhom v NBA, je Vujačič zaslužil 1,76 milijona dolarjev. Po nekaterih informacijah naj bi Los Angeles Lakers Vujačiču sprva ponudili pogodbo v vrednosti 2,6 milijona dolarjev, zato je slovenski košarkar razmišljal o možnosti, da bi sledil zgledu nekaterih tekmecev iz lige NBA in se preselil v Evropo. V Los Angelesu bodo uradno podpis pogodbe z Vujačičem sporočili v ponedeljek na novinarski konferenci na sedežu ekipe v El Segundu.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.