"Takšnega kolesarja, kot je Pogačar, še ni bilo"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nad izjemnimi predstavami Tadeja Pogačarja se navdušujejo tudi nekateri njegovi največji tekmeci.
Oglej si celoten članek

Valižan Geraint Thomas je v zadnjih letih lahko večkrat iz prve roke spoznal, kako dominanten kolesar je Tadej Pogačar. 38-letni veteran si je zmagovalni oder s Slovencem delil tako na Touru (2022) kot na Giru (2024), kar mu omogoča dober vpogled v Pogačarjeve dirkaške sposobnosti.

Thomas se je tokrat v svojem podkastu Watts Occuring ozrl na Pogačarjevo sezono 2024, v kateri je slovenski kolesar dobil dve tritedenski dirki in temu dodal še kopico drugih izjemnih uspehov, že čez nekaj dni pa bo imel v Švici priložnost, da postane šele tretji kolesar v zgodovini, ki bi v eni sezoni osvojil trojček Giro-Tour-SP.

Opozoril tudi na ... Remco s prstom pokazal na Pogačarja: "Tadej je tisti, ki ..."

"Zmagal je na dirki v Montrealu, in to kako (solo pobeg 23 km pred ciljem, op. a.)! Mislim, da še nihče ni zmagal na takšen način. Na Strade Bianche je napadel 80 kilometrov pred ciljem in dominiral. Dobil je tudi dirko po Kataloniji, kjer je ob štirih etapah slavil še v skupnem seštevku. Zmagal je po šest etap na Giru in Touru ter obe dirki skupno. Po premoru se je vrnil in nadaljeval tam, kjer je končal. To je bolno," je neverjetno serijo slovenskega asa povzel Thomas.

Tudi njegov sogovornik Luke Rowe se je hitro strinjal z njim. "Ljudje kar naprej govorijo, da je dober, a takšnega kolesarja še ni bilo. On je generacijski talent," je dejal Rowe.

"Rekel sem, da je boljši od Eddyja Merckxa. In za tem stojim. Ok, seveda bo moral v naslednjih letih to še nekajkrat ponoviti, vendar ne vidim razloga, zakaj mu ne bi uspelo," je vskočil Thomas.

Odgovor kritikom Pogačar kljubovalno: "To govorijo samo tisti, ki me ne marajo"

"Pred pol leta se nisem strinjal s tabo, a če bo še naprej tako zmagoval, zakaj pa ne?" je nadaljeval Rowe. "Ker on zmaguje od januarja od oktobra. Osvaja največje dirke na svetu, in to v kakšnem stilu. On to počne za šalo. Je dober hribolazec, zna dirkati na čas, osvaja tlakovane klasike. Če bi Mark Cavednisih zmagal etapo v Katarju in bi potem zmagoval celo leto ter osvojil še SP, bi bilo to zelo dobro. Toda v sprintu ni nujno, da si fizično najmočnejši. Pogi se jim preprosto odpelje naprej," je dejal Rowe.

"Daleč najboljši je na vsaki dirki, ki se je udeleži," je pristavil Thomas.

Težka odločitev Velik udarec za Slovenijo pred vrhuncem kolesarskega SP

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.