V finalu Španija in Argentina

Foto: Žurnal24 Juan Martin del Porto je bil po koncu odločilnega dvoboja seveda navdušen.
Druga finalistka Davisovega pokala je postala reprezentanca Argentine, ki je s 3:2 premagala Rusijo. Odločilno točko je prispeval Juan Martin del Potro. Nasprotniki Argentincev bodo Španci.
Oglej si celoten članek
 

Britanci izpadli

Poraz Alexa Bogdanovica je bil v nedeljo zadnji žebelj v britansko krsto. Avstrijec Alexander Peya jih je v odločilnem dvoboju poslal iz skupine najboljših 16 držav sveta.

V velikem finalu svetovne skupine teniškega tekmovanja za Davisov pokal, ki bo od 21. do 23. novembra, se bosta pomerili reprezentanci Španije in Argentine. Španska vrsta je v Madridu brez težav s 4:1 premagala ZDA, Argentini pa je v polfinalu proti Rusiji ključno točko za zmago s 3:2 prispeval najstnik Juan Martin del Potro. Del Potro je v domačem Buenos Airesu v odločilnem petem dvoboju porazil Igorja Andrejeva s 6:4, 6:2 in 6:1 ter Argentini prinesel uvrstitev v finale Davisovega pokala.  Rusi so prek maratonskega dvoboja Nikolaja Davidenka in Davida Nalbandiana sicer izenačili na 2:2, nato pa se Del Porto ni dal presenetiti.

 

Davisov pokal, polfinale

Španija : ZDA 4:1
Argentina : Rusija 3:2

Odločilno tretjo točko je Špancem v Madridu priigral prvi igralec sveta Rafael Nadal, ki je v nedeljskem prvem obračunu premagal Američana Andyja Roddicka s 6:4, 6:0 in 6:4.  "On je najboljši igralec na pesku vseh časov, jaz pa ravno ne," je po dvoboju dejal Roddick, zmagovalec pa je povedal le: "To je eden najlepših občutkov, kar sem jih izkusil v svoji karieri." Zadnji posamični obračun med Felicianom Lopezom in Samom Querreyjem je bil zgolj formalnost. Lopez je ugnal Querreyja s 7:6 (3) in 7:6 (4). Španija je slavila s skupnim izidom 4:1. Edino točko za Američane je osvojil dvojec Mardy Fish-Mike Bryan.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.