Šov Dirka in Jasona

Foto: Žurnal24 nowitzki_action
Košarkarji v najmočnejši ligi na svetu so sinoči odigrali tri srečanja, na katerih so se veselili Boston, Dallas in Utah. Ekipe s slovenskimi igralci so minulo noč počivale.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA

Washington : Boston 88:122
Dallas : Charlotte 95:90
Utah : Portland 97:88

Na parketih lige NBA so bile ponoči odigrane tri tekme. Prvaki iz Bostona so pričakovano visoko odpravili Washington . Dallas je ugnal Charlotte , Utah pa Portland . Za zmago Teličkov je bil najzaslužnejši rezervist Jason Terry , ki se je izkazal s 26 točkami. Dirk Nowitzki je dosegel 23 točk in kar 13 skokov, vključno z najpomembnejšo trojko pol minute pred koncem srečanja, Jason Kidd jih je primaknil 12, dodal pa še sedem uspešnih podaj. Za Rise je bil najuspešnejši Emeka Okafor , ki je dosegel 27 točk, imel pa je tudi 17 skokov. "Igrali smo z nekaterimi fanti, ki prej niso dobili resne priložnosti," je dejal trener Bobcatsov Larry Brown . To se je zgodilo zato, ker Raja Bell , Boris Diaw in Sean Singletary , ki so kot menjave za Jasona Richardsona , Jareda Dudleyja in drugi izbor drafta 2010 iz Phoenixa .

Prvaki se niso mučili z Washingtonom. © Reuters

 
Boston Celticsi so z zmago začeli novo sezono severnoameriške košarkarske lige, nato pa se je zmagovalni niz le nadaljeval. Doslej so vknjižili le dva poraza, kar je najmanj od vseh moštev lige. S takšnim iztržkom so upravičeno favoriti za vnovičen naslov na čelu vzhodne konference pred moštvom Cleveland Cavaliers z 19 zmagami in tremi porazi. V šampionski prejšnji sezoni so denimo na začetku vknjižili v 23 tekmah 20 zmag, takšen zmagovalni niz, s 14 zaporednimi zmagami, so zadnjič Kelti zabeležili daljne sezone 1985/86. Tudi po mnenju strokovnjakov sta zadnja finalista prejšnje sezone moštvi  Boston Celtics in Los Angeles Lakers glavna favorita tudi v tej sezoni. Moštvo Lakersov z 18 zmagami in tremi porazi kraljuje na zahodu pred moštvom Denver Nuggets , ki je v rednem delu sezone vknjižilo 15 zmag in sedem porazov. Seveda pa so presenečenja vedno možna in se lahko štrene na vrhu povsem premešajo. Ekipi Clevaland Cavaliers ter Orlando Magic s sedemnajstimi zmagami in petimi porazi tudi upravičeno pričakujejo boj za prestižno lovoriko.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.