Slovenski protest uslišan

Foto: Žurnal24 Malce neobičajno, a vseeno: Mateja Robnik bi startala kot prva Slovenka. (Foto:
Potem ko je bila Mateja Robnik na petkovi superkombinaciji diskvalificirana, je slovensko vodstvo na to vložilo protest. Po zaslugi televizijskega posnetka se Mateja znova veseli 15. mesta.
Oglej si celoten članek

Slovenska alpska smučarka Mateja Robnik se lahko znova veseli 15. mesta s petkove superkombinacije za svetovni pokal v St. Moritzu, saj je bil protest slovenske ženske reprezentance na diskvalifikacijo uspešen, je na današnjem sestanku z vodji ekip sporočil direktor tekmovanja Atle Skaardal. Vodstvo tekmovanja je sprva Robnikovo diskvalificiralo, saj naj bi izpustila šesta vratca.

 Toda televizijski posnetek je jasno pokazal, da je Robnikova pravilno izpeljala progo. Do napake je prišlo, ker je sodnik pri spornih vratcih zamenjal Robnikovo s številko 45 in Kanadčanko Emilie Desforges s številko 43. Vodstvo slovenske ekipe na čelu s trenerjem Božem Jaklinom je za diskvalifikacijo izvedelo šele po uradni razglasitvi rezultatov in podelitvi priznanj. Prav pomanjkljivo obveščanje vodstva slovenske ekipe je med drugim botrovalo, da je Mednarodna smučarska zveza (FIS) ponovno preučila posnetke in odobrila protest. Tega sicer v "normalnih" okoliščinah ekipa lahko poda največ 15 minut po koncu tekmovanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.