Slovenca pred izzivom Monte Carla

Foto: Žurnal24 Andrej opozarja, da bo snega letos na reliju Monte Carlo še več. (Foto: Uroš Mod Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Nastop na reliju Monte Carlo, kamor sta Andrej Jereb in sovoznik Miran Kacin že odpotovala, je precejšen logistični izziv. Več fotografij s testiranja pred Mote Carlom si oglejte v galeriji.
Oglej si celoten članek

Monaški reli poteka na velikem področju, saj se organizatorji načrtno vračajo k tovrstni tradiciji. Povprečna dolžina hitrostnih preizkušenj znaša kar 27 kilometrov. Od leta 1911, ko je bil organiziran prvič, je pojem dolgega, napornega in vzdržljivostnega relija. Z izjemo vztrajnostnih relijev, ki potekajo v puščavah, bo monaška ruleta najdaljši reli letošnjega leta.

Foto: Žurnal24 "Na eni strani je dolžina hitrostnih preizkušenj, ki znaša kar 405 kilometrov. To je precej več od vseh relijev svetovnega prvenstva. Drugi pomemben poudarek pa je prva etapa relija, ko bomo odpeljali štiri hitrostne preizkušnje v skupni dolžini 144 kilometrov, med njimi pa servisni postanki ne bodo dovoljeni. Zamenjali bomo lahko le gume," pravi sovoznik Andreja Jereba  Miran Kacin, ki bo v Monte Carlu nastopil tretjič. "Leta 1995 so nam lahko servisna vozila sledila še po celotni trasi relija, kar zdaj ni več dovoljeno. Toda reli je vseeno zelo razširjen, kar povečuje logistični izziv," dodaja Kacin.

Jereb in Kacin sta se že odpravila v francoski Valence, kjer se bo v torek reli začel. V soboto in nedeljo ju čaka ogled tekmovalne proge, nato pa priprave na prve hitrostne preizkušnje. Servisna ekipa prihaja iz italijanskega moštva FriulMotor, kjer bo Jereb tudi najel svoj dirkalnik. V ekipi bo tudi posebna izvidniška posadka, ki je sestavni del tega relija. Zaradi hitro spreminjajočih se vremenskih razmer so njihovi podatki ključni. Zapiske in pogoje na trasi bosta za Jereba nadzirala Juraj Šebalj in Igor Kacin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.