S 17. mestom napredoval

Foto: Žurnal24 Miran Stanovnik je dovolj izkušen, da ne sili z glavo v zid.
Četrto etapo relija Dakar je dobil Španec Marc Coma, Miran Stanovnik je bil 17., v skupnem seštevku pa je napredoval na 16. mesto. Slovenski tekmovalec ni želel tvegati preveč.
Oglej si celoten članek

Nova-stara junaka 4. etape relija Dakar sta Španca Carlos Sainz in Marc Coma, ki sta kljub neprepričljivima etapnima zmagama še nekoliko povečala prednost pred tekmeci v skupnem seštevku. Coma je danes dosegel svojo sedmo dakarsko etapno zmago v karieri in tretjo letošnjo, kar enajsto pa je vknjižil Sainz. Slednji bo v sredo nadaljeval bitko zNasserjem Al Attiyahem, ki se je doslej edini lahko kosal z njim. Oba sta dosegla dve etapni zmagi, do konca relija je še več kot 6000 kilometrov. Miran Stanovnik je z zaostankom 27 minut zasedel 17. mesto, v skupni razvrstitvi pa je napredoval na 16. mesto.

"Danes sem imel dober občutek. Nekje na sredini etape se je pričela 'dirka v smrt', katere se nisem hotel udeležiti, saj je bil teren dokaj podoben tistemu v Maroku. Sem rajši pospešil v zadnjem delu etape, ki je sklepnih 15 kilometrov potekala po strugi suhe reke, v kateri je bil pesek. Tam sem jih kar nekaj polovil in užival v vožnji. Motor smo včeraj dolgo popravljali in zamenjali vse, kar smo lahko. Nato sem ga proti jutru še testiral in danes je res dobro deloval. Drugače pa verjamem, da bo danes marsikdo kaznovan, saj niso vsi pobrali kontrolnih točk. Sicer se je dirka šele pričela in bo še marsikdo priletel naprej ali nazaj," je današnjo preizkušnjo odJacobaccija do Neuquena komentiral Stanovnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.