Robnikova oškodovana, sledi protest

Foto: Žurnal24 Tina Maze bo na mariborskem pobočju nastopila tako v slalomu kot v veleslalomu.
Žensko superkombinacijo v St. Moritzu je dobila Anja Pärson. Slovenski tabor pa je razburila diskvalifikacija Mateje Robnik. Očitno je bilo, da ni zgrešila količka. Sledi protest SZS.
Oglej si celoten članek
 

St. Moritz, superkombinacija (Ž)

1. A. Pärson (ŠVE)
2. N. Hosp (KAVT) +1,12
3. F. Suter (ŠVI) +1,60
19. M. Ferk (SLO) +3,85
21. V. Brodnik (SLO) +4,15

Naša največja adutinja po superveleslalomu Tina Maze je na slalomskem delu superkombinacije doživela bridko razočaranje, saj je že po nekaj presmučanih vratcih storila napako in priložnost za nov zajeten kolač točk je šel po zlu. Tina Maze je v St. Moritzu že trikrat stala na stopničkah. Tinino usodo je delila tudi Petra Robnik. Dobro so se odrezale še Mateja Robnik , ki je bila 15., Vanja Brodnik , ki si je za 22. mesto prismučala prve točke v svetovnem pokalu, in Maruša Ferk z 20. mestom. Žal pa je bila Mateja po tekmi zaradi napake na slalomu diskvalificirana (posledično sta Vanja in Maruša končali mesto višje). Na ponovljenem posnetku napake Robnikove ni bilo videti, a se slovenski tabor zaradi prepoznega obvestila ni mogel pritožiti. Zdaj sledi uradni protest.

 
 

Po mnenju SZS razloga za diskvalifikacijo ni bilo, prav tako pa so bili kršeni postopki obveščanja vodstva slovenske reprezentance, zato smo prepričani, da bo FIS pritožbo rešila v našo korist.

Tomi Trbovc

 
"Vodstvo slovenske reprezentance je za diskvalifikacijo Robnikove izvedelo šele po uradni razglasitvi rezultatov in podelitvi priznanj. Nihče izmed pristojnih iz vodstva tekmovanja ni o diskvalifikaciji obvestil nobenega predstavnika slovenske reprezentance. Tudi uradni napovedovalec takega obvestila ni dal. Vsa ta dejstva so seveda onemogočila pritožbo vodstva reprezentance, ki mora biti oddana 15 minut po koncu tekmovanja. Dejstvo je, da tudi po ogledu TV posnetka vožnje Mateje Robnik razloga za diskvalifikacijo ni. Mateja je namreč šesta vrata na slalomu, za katera sodnik na progi trdi, da jih je zgrešila, prevozila pravilno. Smučarska zveza Slovenije bo zato v ponedeljek pristojni komisiji pri FIS poslala uraden protest in pritožbo nad ravnanjem vodstva tekmovanja. Po mnenju SZS razloga za diskvalifikacijo ni bilo, prav tako pa so bili kršeni postopki obveščanja vodstva slovenske reprezentance, zato smo prepričani, da bo FIS pritožbo rešila v našo korist," je v imenu SZS sporočil njihov tiskovni predstavnik Tomi Trbovc .

Anja Pärson je prišla še do zmage v superkombinaciji, kar je njena 39. v karieri. © EPA

 

 

Sprememba programa

Organizatorji tekem v St. Moritzu so zaradi vremenske napovedi spremenili urnik tekmovanj. Smuk bo namesto v soboto na programu v nedeljo ob 11. uri, ko je predvideno boljše vreme, superveleslalom pa bo v soboto ob 10.45.

Švedinja Anja Pärson je vodila že po superveleslalomu, na slalomu je prednost zlahka ubranila. Sedemindvajsetletna Pärsonova, trikratna svetovna prvakinja leta 2007, je v švicarskem zimskošportnem središču zabeležila že 39. zmago v pokalu. Pred dobrimi 12 meseci je bila na tem prizorišču že prva v superkombinaciji in smuku. Tekmovalka iz Tärnabyja je ena izmed štirih smučark, ki so zmagale v vseh petih alpskih disciplinah. Avstrijka Nicole Hosp je na drugem mestu zaostala 1,12 sekunde. Tretja je bila Švicarka  Fabienne Suter . Kanadčanka Emily Brydon , ki je po superveleslalomu za Pärsonovo zaostajala 12 stotink, je bila na koncu deveta, lanska skupna zmagovalka pokala, Američanka Lindsey Vonn , 14. po prvem delu tekme, pa slaloma ni končala, vendar je ohranila skupno vodstvo v svetovnem pokalu.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.