Rešetali Mile, Dado in Valter

Foto: Žurnal24 Valter Birsa je dosegel gol s 45 metrov. (Foto: AFP)
Za slovenskimi nogometaši v tujini je kar uspešen konec tedna. Če ni zadel Milivoje Novaković, pa je to uspelo Miletu Ačimoviću kar dvakrat, Valterju Birsi in Daliborju Stevanoviću.
Oglej si celoten članek

Nemčija
Vseh 90 minut je proti Werderju iz Bremna odigral Kölnov nekdanji kapetan Milivoje Novaković, ki je imel dve izjemni priložnosti, a mreže tekmeca ni zatresel. Priložnosti za dokazovanje ni dobil Mišo Brečko, ki je ob remiju Kölna (0:0) obsedel na klopi za rezervne igralce. V Bundesligi je 58 minut odigral tudi Zlatko Dedić, njegov Bochum pa je remiziral (1:1) s Stuttgartom.

Francija
Med strelce se je z izjemnim zadetkom s 45 metrov vpisal Valter Birsa, vendar je njegov Auxerre na domači zelenici z 1:3 izgubil proti Nancyju. Bolj zadovoljen je bil po tekmi Boštjan Cesar, saj je Grenoble v 15. kolu francoske lige prišel do prve zmage v prvenstvu. Z 1:0 je ugnal Toulouse. Bojan Jokić ob remiju Sochauxa in St. Étienna ni bil v kadru.

Foto: Žurnal24 Italija
Udinese je s Samirjem Handanovićem gostoval v Bologni, Videmčani pa nadaljujejo črno serijo na gostujočih travnikih, kjer so nazadnje zmagali maja. Bologna je bila tokrat boljša z 2:1, Sarma pa je branil vso tekmo. Rene Krhin je derbi med Juventusom in Interjem (2:1) presedel na klopi. Jasmin Handanović pa je doživel podobno usodo na dvoboju svoje Mantove s Salernitano (1:1) v Serie B.

Nizozemska
Največji vpliv na dogajanje v "slovenskih" ligah je tokrat imel Dalibor Stevanović, saj je dosegel odločilni zadetek za zmago Vitesseja (2:1) na gostovanju pri ekipi AZ. Zaradi novega poraza se je moral od klopi aktualnega nizozemskega prvaka posloviti nekdanji odlični nogometaš, zdaj pa trener Ronald Koeman. Stevanović sicer ni odigral cele tekme, saj je v 79. minuti dobil rdeči karton, ker je z glavo udaril nasprotnega igralca, ki ga je izzival. Dado je dejanje obžaloval, razlog zanj pa poiskal v svojem balkanskem temperamentu. Aleksander Šeliga je s Sparto remiziral z Bredo – 2:2 in vseh 90 minut branil njeno mrežo. Tim Matavž je ob porazu svojega Groningena proti Feyenoordu s 3:1 sodeloval v 38 minutah tekme.

Avstrija
Zablestel je tudi nekdanji slovenski kapetan Mile Ačimović, ki je dunajsko Austrio z dvema zadetkoma (v 6. in 25. minuti) popeljal do zmage nad Riedom. V tej sezoni je bil uspešen že šestkrat, njegov klub pa zaseda tretje mesto. Štiri mesta nižje je Magna Wiener Neustadt, ki je na gostovanju s 3:1 ugnala Mattersburg. Fornezzi je branil vso tekmo. Sturm Klemna Lavriča je igral z Red Bull Salzburgom in iztržil remi 0:0, Trboveljčan pa je bil med nevarnejšimi igralci Gradčanov.

Ciper
AEL Limassol je v derbiju ciprskega prvenstva tesno odpravil Omonio iz Nikozije (1:0), Tonči Žlogar je srečanje preživel na klopi. Njegovo usodo je delil tudi Andrej Komac. Primorčev Maccabi iz Tel Aviva je na gostovanju pri Maccabiju iz Netanye zmagal z 1:0.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.