Rašo: Nismo odvisni od enega

Foto: Žurnal24 Rašo Nesterovič je k zmagi prispeval okroglih deset točk.
V ligi NBA je sinoči izjemno igro pokazal nekdanji slovenski kapetan Rašo Nesterovič, ki je proti Atlanti dosegel kar 21 točk. Zmagal tudi Vujačič, Udrih poražen proti Memphisu.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA

Dallas : Charlotte 100:83
Indiana : Atlanta 113:96
Orlando : Toronto 103:90
Miami : Washington 94:87
Boston : NY Knicks 110:101
Cleveland : New Jersey 106:82
Memphis : Sacramento 109:94
Denver : Milwaukee 114:105
Golden State : Portland 111:106
LA Lakers : Chicago 116:109

V ligi NBA se je Nesterovičeva Indiana pomerila z Atlanta Hawksi in zmagala s 113:96. Rašo je igral 35 minut in v tem času dosegel sijajnih 21 točk ter še sedem skokov, pet podaj, dve ukradeni žogi in tri blokade. Pri Pacersih je sicer s 34 točkami , od tega deset v zadnji četrtini, blestel Danny Granger , za katerega je Rašo Nesterovič dejal, da ima ubijalski strelski nagon. Slovenski center je po srečanju povedal: "Od začetka smo bili zbrani in agresivni. Kakovostno smo igrali v obrambi in napadu. Veliko smo poskušali s pick'n'roll igro, kar mi je dalo možnost za boljši strelski izkupiček. Naša ekipa ni odvisna od enega posameznika, vsakokrat kdo izstopa. Sicer pa se še privajamo drug na drugega in to bo še nekaj časa trajalo. Moj osebni učinek mi ne pomeni veliko, če ekipa ne zmaguje."   Pri Atlanti je bil najboljši strelec branilec Joe Johnson s 25 točkami.


Dirk Nowitzki je znova blestel. © Reuters

 
Lakersi so premagali Chicago Bullse s 116:109. Saša Vujačič je v dobrih šestih minutah dosegel tri točke in imel štiri asistence. Manj uspešen od svojih kolegov je bil Beno Udrih , ki je s Kingsi izgubil proti Memphisu s 109:94. Beno je igral izjemno preudarno, zadel štiri od petih metov za dve točki, edino trojko in oba prosta meta. Za povrh je dodal še pet uspešnih podaj in dva skoka. Od ostalih bolj zanimivih tekem omenimo, da so prvaki iz Bostona premagali Knickse s 110:101. Zeleno-beli strelci so bili razpoloženi, saj jih je pet doseglo več kot 10 točk. Najučinkovitejši je bil Paul Pierce , ki je zbral 22 točk ter dodal še osem skokov. Blestel je še en zvezdnik. Dirk Nowitzki je za Dallas Maverickse dosegel 32 točk ter pomagal k zmagi svojega moštva s 100:83 nad Charlotte Bobcatsi . LeBron James pa je z 31 točkami za Cleveland Cavalierse prikazal izvrstno igro v gosteh na tekmi proti New Jersey Netsom , ko je moštvo iz Clevelanda Netse ugnalo s 106:82.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.