Rak nokavtiral Parlova

Foto: Žurnal24 parlov_24sata
V ponedeljek nekaj pred polnočjo je zaradi raka na pljučih v 60. letu starosti preminil legendarni hrvaški boksar Mate Parlov, ki je bil leta 2000 izbran za hrvaškega športnika stoletja.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

Najtežja borba Parlova

V ponedeljek nekaj minut pred polnočjo je umrl legendarni boksar Mate Parlov , ki je že nekaj časa bolehal za rakom na pljučih. Parlov je bil leta 2000 izbran za hrvaškega športnika stoletja, saj je v svoji karieri osvojil vse možne naslove. V amaterski karieri je bil osemkrat prvak Jugoslavije (1967–74), petkrat prvak Balkana (1971–1975), dvakrat evropski prvak ( 1971 in 73) in svetovni amaterski prvak 1974. Na OI v Münchnu je leta 1972 osvojil zlato v poltežki kategoriji, čez dve leti pa je postal profesionalec. Naslov evropskega prvaka je osvojil leta 1976, svetovnega pa 1978. Spodaj si lahko ogledate nekaj njegovih vrhuncev boksarske kariere.



Med amaterji je Parlov boksal v kar 310 dvobojih, v katerih je le 13-krat izgubil, medtem ko je kot poklicni boksar v 29 dvobojih dosegel 24 zmag, tri poraze in dva neodločena izida. Parlov je po končani športni karieri živel v Fažani blizu Pulja, daleč od športa in javnega življenja.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.