"Rabim tudi nekaj za življenje"

Foto: Žurnal24 Jernej Damjan je precej negotov glede svoje prihodnosti. (Foto: Saša Despot)
Za Jernejem Damjanom je zelo nestanovitna sezona, tako v rezultatskem, kakor tudi v finančnem pogledu. Po govoricah z daljne Finske pa naj bi bil vse bližje tudi temu, da ostane še brez trenerja.
Oglej si celoten članek

Jernej Damjan je planiško svetovno prvenstvo v poletih zaključil v slogu celotne letošnje sezone – skromno. Zasedel je namreč šele 25. mesto in tako zaostal za pričakovanji.

 

Če bom ostal 'privatnik' bom šele videl, nisem se še odločil. Finančno stanje po koncu sezone je okoli ničle, celo nekaj čez. Ampak tako ne bo šlo več, saj rabim tudi še nekaj za življenje.
Jernej Damjan

Njegove težave so se začele že pred začetkom sezone, ko se je odločil, da gre na svoje. Trenirati naj bi začel pod vodstvom Finca Arija-Pekka Nikkole, vendar se je pravo sodelovanje, zaradi pomanjkanja sredstev, začelo šele sredi zime. "Z rezultati v sezoni nisem najbolj zadovoljen, čeprav je bilo vmes celo nekaj dobrih tekem. Z Arijem Pekko sva začela trenirati šele sredi zime, bilo je tudi preveč prilagajanja. Tako se pač ne da narediti vrhunskega rezultata," je povprečno sezono povzel Jernej Damjan.

26-letnik je spoznal, da samostojna pot skriva tudi drugačne pasti in zato tudi sam ni več prepričan kako bo nadaljeval svojo športno pot: "Če bom ostal 'privatnik' bom šele videl, nisem se še odločil. Finančno stanje po koncu sezone je okoli ničle, celo nekaj čez. Ampak tako ne bo šlo več, saj rabim tudi še nekaj za življenje. Malce bo treba spremeniti vse skupaj,

 

Finski novinarji pa so v Slovenijo prinesli še eno informacije, ki utegne odločilno vplivati na Damjanovo prihodnost. Njegov sedanji trener, Ari-Pekka Nikkola, naj bi bil vse bližje odhodu na čelo finske izbrane vrste, kjer naj bi zamenjal rezultatsko neuspešnega Janneja Henrika Väätäinena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.