Polovičen uspeh Slovencev

Foto: Žurnal24 Jezerniki niso imeli posebnih težav s svojimi someščani.
"Slovenske" ekipe v ligi NBA so imele sinoči spremenljiv uspeh. Saša Vujačič in Goran Dragič sta zmagala, Rašo Nesterovič in Beno Udrih pa sta okusila grenkobo poraza.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA

Philadelphia : Toronto 84:95
Orlando : Atlanta 85:99
Washington : New Jersey 85:95
New York : Miami 120:115
Detroit : Indiana 100:94
Minnesota : Sacramento 98:96
Oklahoma City : Milwaukee 87:98
San Antonio : Phoenix 98:103
Houston : Memphis 82:71
Utah : Denver 98:94
Golden State : New Orleans 103:108
LA Clippers : LA Lakers 79:117

Košarkarji v ligi NBA so ponoči odigrali vrsto tekem, obrvi slovenskih navdušencev igre z oranžno žogo pa so se privzdignile ob štirih dvobojih. Največ uspeha od štirih naših NBA-jevcev je imel Saša Vujačič, ki je zmagal na losangeleškem derbiju proti Clippersom s 117:79. Branilec Jezernikov je dosegel pet točk, imel dva skoka in dve uspešni podaji v 17 minutah na parketu. Sladkost zmage je občutil tudi Goran Dragič v obračunu Sunsov in Spursov, ki se je končal s 103:98. Gogi v 14 minutah ni dosegel točke, saj je zgrešil vse svoje tri mete iz igre, imel pa je en skok in dve asistenci. Beno Udrih in njegovi Kralji so z 98:96 za las klonili pred Timberwolvesi. Beno je začel v prvi peterki, igral 35 minut, zbral deset točk ter imel še po pet skokov in asistenc, vendar tudi prav toliko izgubljenih žog. Ravno pretirano srečen ni bil niti večer Raša Nesteroviča, ki je ob porazu svojih Pacersov proti Pistonsom v 24 minutah s 100:94 prispeval osem točk in pet skokov.

Preglejmo še nekaj ostalih najzanimivejših obračunov. Knicksi so doma ugnali Miami s 120:115. K zmagi je Dwayne Wade prispeval 26 točk, Udonis Haslem pa 23. Jazzarji so premagali Denver z 98:94. Za zmagovalce je Carlos Boozer prispeval 25 točk, za Denver pa jih je Allen Iverson dal 18. Toronto je na gostovanju ugnal Philadelphio s 95:84. Pri Kanadčanih se je s 27 točkami izkazal Chris Bosh, pri 76ersih pa Andre Iguodala. Iz tabora Spursov pa je prišla slaba novica za navijače Ostrog. Fabricio Oberto, argentinski košarkarski reprezentant, je manjkal na uvodni tekmi svoje ekipe proti Phoenixu. Razlog odsotnosti so težave s srcem na torkovem treningu. EKG sicer ni pokazal skrb vzbujajočega stanja, toda neenakomerno bitje srca je zahtevalo previdnost. Po posebnih vajah je košarkar ritem bitja srca že spravil v normalo, toda vseeno bo manjkal vsaj še na eni tekmi. "Pričakujemo, da bo 4. novembra proti Dallasu že na parketu," so v sporočilu za javnost zapisali predstavniki San Antonia.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.