Polona uvrščena, trije na zadnji oviri

Foto: Žurnal24
V kvalifikacijah teniškega OP Avstralije še naprej uspešno nastopajo vsi trije Slovenci. Zec-Peškiričevo, Kavčiča in Žemljo čaka pred glavnim turnirjem le še eno kolo. Hercogova uvrščena neposredno.
Oglej si celoten članek

Maša Zec-Peškirič, Grega Žemlja in Blaž Kavčič so se uspešno prebili tudi skozi drugo kolo kvalifikacij letošnjega prvega teniškega turnirja za grand slam. Najboljša slovenska igralka Polona Hercog je neposredno uvrščena v glavni žreb.

Zec-Peškiričeva, sicer 11. nosilka kvalifikacij, je v drugem krogu izločila Rusinjo Jekaterino Ivanovo v dveh nizih s 7:6 (4) in 7:6 (6). Igralki sta se doslej v karieri pomerili dvakrat, lani v Marbelli je bila boljša ruska tekmica. V tretjem kolu bo Slovenka lopar prekrižala s Kanadčanko Valerie Tetreault, ki je na lestvici WTA 14 mest nižje od nje.

V drugem kolu moških kvalifikacij sta bila uspešna tudi Kavčič in Žemlja. Kavčič, s 126. mestom na lestvici ATP najboljši slovenski igralec, je zlahka v dveh nizih s 6:2 in 6:2 ugnal nižje uvrščenega Črnogorca Gorana Tošića, sicer 314. igralca z lestvice ATP. Zdaj ga čaka še dvoboj z Indijcem Somdevom Devvarmanom, 27. nosilcem kvalifikacij in 161. na lestvici ATP. To bo za igralca prva medsebojni obračun.

Žemlja, 32. nosilec kvalifikacij za OP Avstralije, pa je bil boljši od 29-letnega francoskega igralca Nicolasa Devilderja, 256. igralca na lestvici ATP. Devilder je proti slovenskemu igralcu klonil po dveh nizih s 3:6, 3:6. Zadnja ovira za Žemljo na poti do turnirja za grand slam bo tretji nosilec kvalifikacij Steve Darcis, ki je na 108. mestu lestvice ATP. Žemlja se doslej z Belgijcem, ki je na lestvici 60 mest pred njim, v karieri še ni pomeril.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.