Polomija lanskih finalistov

Foto: Reuters Islanders so v mrežo Red Wings spravili kar šest ploščkov. (Foto: Reuters)
Lanski finalisti lige NHL Detroit Red Wings so v noči na sredo doživeli bridek poraz v gosteh pri New York Islanders (0:6). Prvič v zadnjih 20 letih se jim obeta izpad iz končnice lige.
Oglej si celoten članek

Otočani, ki so na lestvici uvrščeni nižje kot Rdeča krila, so na domačem ledu dvorane Uniondale imeli (pre)lahko delo. Strelsko veselico je odprl Matt Moulson že v drugi minuti tekme. Nato je bil v 16. minuti uspešen Rob Schremp, ki je zadel tudi v deveti minuti druge tretjine in sploh prvič v karieri v ligi dvakrat zadel na tekmi. Nato so v nadaljevanju dvoboja usodo Detroita zapečatili Mark Streit, Kyle Okposo in Bruno Gervais.

Tudi statistika strelskih poskusov je bila zelo v prid razpoloženim Otočanom (31-16), čuvaj mreže Islanders Dwayne Roloson tako ni imel veliko dela in je zlahka prišel do shutouta.

Morski psi so ohranili status vodilnega moštva lige s 30 zmagami. Patrick Marleau je dvakrat zadel in še naprej z 31 goli drži položaj najboljšega strelca sezone. Le štiri gole manj je zbral izvrstni Dany Heatley, ki je na tekmi zadel svojega 27. v tej sezoni, Joe Thornton pa je dodal podajo, že skupno 49. v tej zimi, in ohranil mesto vodilnega podajalca lige.

Liga NHL, izidi:

New York Islanders : Detroit Red Wings 6:0
New York Rangers : New Jersey Devils 0:1*
Toronto Maple Leafs : Carolina Hurricanes 2:4
Philadelphia Flyers : Dallas Stars 6:3
Atlanta Thrashers : Ottawa Senators 6:1
Tampa Bay Lightning : Washington Capitals 7:4
St. Louis Blues : Columbus Blue Jackets 4:1
Edmonton Oilers : Nashville Predators 3:5
Phoenix Coyotes : San Jose Sharks 1:3

* po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.