Pajenkov blok za peto zmago

Foto: Žurnal24 Odbojkarji ACH so proti aktualnim prvakom prikazali izjemno igro.
Odbojkarji ACH Volleyja so v Parizu proti Beauvaisu dosegli izjemno pomembno zmago s 3:1, ki jih najverjetneje že pelje v nadaljevanje tekmovanja. Zadnjo točko zagotovil Alen Pajenk.
Oglej si celoten članek
 

Liga prvakov, skupina E, 4. kolo

Beauvais Oise : ACH Volley 1:3

Prvi niz se je začel podobno kot tekma v Ljubljani. Prevladovali so Francozi, ki so boljšo igro kronali z vodstvom. Blejci so se jim približali šele ob zaključku, prišli do 22:20, a so bili nato domači spretnejši in so niz sklenili v svoj prid. V drugem nizu je bila tehtnica že bolj uravnotežena. Moštvi sta bili skupaj do sedme točke, nato pa je sledila serija slovenske ekipe, ki je, navdahnjena z nekaj uspešnimi servisi in natančno odmerjenimi udarci Jasmina Čuturiča, povedla z 18:12. Vendar so se Francozi še kako dejavno vrnili v igro, dosegli pet točk zapored in moštvi je pri 18:19 ločila še še točka. Gostje niso mogli ustaviti naleta domačih, zato je izenačenje sledilo na 21. točki. Točke so nato v pomembnih trenutkih dosegli Delano Thomas in Andrej Flajs , ki je še lani nastopal v dresu francoske ekipe, in zadnjo za 25:22 Alen Pajenk .


Bled je še drugič v šestih dneh postal odbojkarsko večje mesto od milijonskega Pariza. © Nik Rovan

 
Tretji del igre se je začel s pozitivno serijo Blejcev, ki so povedli s 5:1. Domači strateg je nato igro prekinil s polminutnim odmorom, po katerem so se njegovi varovanci malce pobrali, nizali točko za točko, vendar jim Gorenjcev ni uspelo ujeti. Za to je bil v veliki meri zaslužen Mitja Gasparini , ki se je razigral sredi tretjega niza, njegovemu navdihu pa je sledil še Pajenk. Vendar so Parižani po štirih točkah zaostanka poskrbeli za razburljiv zaključek ter izenačili na 20. Za zmago v tretjem nizu pa so se morali Blejci še kako potruditi, saj so ga dobili šele z 29:27 oziroma šele s peto zaključno žogo. Tudi četrti niz ni bil nič druugačen kot vsi ostali, vendar se je Blejcem z blokom Pajenka uspelo odlepiti na 17:14. Kljub temu so jih Parižani ujeli. Bilo je izenačeno na 22:22, nato pa so se Blejci zbrali, dosegli še dve točki, peto zmago v Ligi prvakov pa jim je prinesel Pajenk.

"Tekma je bila ves čas tesna. Bržkone je odločal naš servis, ki sicer ni bil tako dober kot na prvi tekmi, a je bil boljši od začetnih udarcev domačih odbojkarjev. Imeli smo kar nekaj težav z blokom, a na srečo to ni bilo usodno. Zdaj bomo morali več delati na tem, da bo v igri še manj napak in nihanj," je po srečanju povedal blejski strateg Glenn Hoag .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.