Olimpija obranila naslov

Foto: Žurnal24 Skupinska fotografija košarkarjev Olimpije. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Košarkarski klub Union Olimpija je že petnajstič postal državni prvak Slovenije. Zmaji so finalno serijo proti Heliosu dobili s 3:0. Na zadnji tekmi je Olimpija slavila z 69:58.
Oglej si celoten članek
 
 

Igralci so zaigrali tako, kot znajo. Pred finalom so stopili skupaj in začeli igrati kolektivno obrambo.

Jure Zdovc

 
Košarkarski klub Union Olimpija je petnajstič prvak Slovenije . Finalno serijo na tri zmage proti domžalskemu Heliosu , ki je tretjič v nizu nastopil v finalu, je dobil nadvse prepričljivo, saj je tekmeca nadigral v vseh treh tekmah. Zadnja v dvorani Tivoli pred približno tri tisoč gledalci se je končala z izidom 69:58. Ljubljančani so tako na domači sceni osvojili trojno krono. Že septembra so slavili v superpokalu, februarja so si nadeli naslov pokalnega prvaka Slovenije, zdaj pa so drugič zaporedoma postali državni prvaki. Kapetan Sašo Ožbolt je pokal prejel iz rok podpredsednika KZS Andreja Osterca in predsednika združenja klubov lige UPC Romana Volčiča .

Pokal je prvi v roke dobil kapetan Sašo Ožbolt. © Saša Despot

 
Tretja tekma finala se je razpletla podobno kot prvi dve. Motivirana zasedba Uniona Olimpije je imela preširok spekter orožja za oslabljeno ekipo Heliosa, ki so jo na klopi spodbujali trije poškodovani igralci ( Zagorc , Zagorac , Žerak ). Poleg večjega nabora kakovostnih košarkarjev je največ škode Domžalčanom povzročila agresivna in nepopustljiva obramba zeleno-belih, ki je bila znova učinkovitejša v prvem polčasu kot nadaljevanju. Skromnih 25 točk Heliosa v prvih dvajsetih minutah je pomenilo, da si je Union Olimpija že ob odmoru priigral prednost za mirno nadaljevanje.

Z izjemo nekaj kriznih minut ob koncu tretje četrtine, ko so se gostje približali meji desetih točk zaostanka, so varovanci trenerja Jureta Zdovca mirno nadzorovali potek srečanja, tako da se je lahko slavje v dvorani Tivoli začelo že pred zaključnim zvokom sirene. Prednost Uniona Olimpije pet minut pred zaključkom je namreč znašala že devetnajst točk (69:50). Medtem ko so se pri Unionu Olimpiji vsi igralci z izjemo Ožbolta, ki so stopili na parket, vpisali med strelce (največ točk sta dosegla Hukić in Rudež ), je pri Heliosu izstopal učinek Snowa , ki je zbral 20 točk.

Izjave po tretji tekmi finala:

Jure Zdovc, trener Uniona Olimpije:

Igralci so zaigrali tako, kot znajo. Pred finalom so stopili skupaj in začeli igrati kolektivno obrambo. Bodrili so eden drugega. Ob mojem prihodu v klub tega ni bilo. Uspelo nam je narediti dobro vzdušje v ekipi. Menim, da je bil to ključ do uspeha. Imeli smo nekaj padcev, hodili smo po tanki črti, a na koncu se je vse dobro izšlo.

Rade Trifunovič, trener Heliosa Domžal:
Vsekakor smo od finala pričakovali več, a je Olimpija na teh treh tekmah igrala res dobro. Še zlasti v obrambi, ki je odločila finale. Če bodo tako nastopali tudi naslednjo sezono v Evroligi in ligi NLB, lahko veliko dosežejo. Vseeno čestitam fantom, saj so se borili do konca, z uvrstitvijo v jadransko ligo pa smo tudi izpolnili zastavljeni cilj.

Jasmin Hukić, igralec Uniona Olimpije:
Dokazali smo, da smo vseeno precej kakovostnejši od Heliosa, pa čeprav so nekateri dvomili v nas. Lovoriko smo si resnično zaslužili.

Liga UPC, finale, 3. tekma (v poševnicah je končni izid v zmagah):

Union Olimpija : Helios Domžale 69:58 /3:0/
Hukić 12, Rudež 10, Golubović 9; Snow 20, Močnik 12
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.