Odlični hribolazec zapušča Rogliča in se seli v novo ekipo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kolumbijec se bo pridružil vrsti kolesarjev, ki se je odločila za prestop k Astani.
Oglej si celoten članek

Moštvo Astana Qazaqstan, ki bo v prihodnje tekmovalo s pomočjo precejšnjega priliva kitajskih vlagateljev, je sporočilo ime nove okrepitve. To je kolumbijski hribolazec Sergio Higuita. Kolesar, ki zapušča ekipo Red Bull - BORA - hansgrohe, se je tako pridružil Woutu Poelsu, Albertu Bettiolu, bivšemu zmagovalcu slovenske prentlje Diegu Ulissiju, Nicoli Conciju in še nekaterim kolesarjem, ki so v zadnjem času podpisali pogodbo s kazahstanskim moštvom.

Astana bo v letu 2025 z novimi kolesarji poizkušala osvojiti dovolj točk na UCI lestvici, da si bo zagotovila obstanek med ekipami svetovne serije za obdobje 2026 - 2028.

"Zelo sem vesel, da smo našli skupno točko in prišli do dogovora. Astana je ekipa z bogato zgodovino v svetovni seriji in številnimi zmagami med elito. Moštvo z novimi kolesarji in novimi sponzorji prehaja tudi v nov projekt za prihodnost. Menim, da je Astana pravo mesto za moj nadaljnji napredek v svetu kolesarstva," je ob sklenitvi sodelovanja izjavil dvakratni kolumbijski prvak.

Foto: Profimedia Sergio Higuita

Ta je zadnja tri leta v dresu Bore prišel do etapnih zmage na dirkah po Baskiji, Romandiji in Poljski ter skupnega uspeha na dirki po Kataloniji. 

V preteklosti je dobil tudi eno etapo na Vuelti, na spomenikih se je dvakrat uvrstil v prvo peterico (na Liege - Bastogne - Liege in Lombardiji), skupno zmago je zabeležil na dirki po Kolumbiji, na stopničkah skupnega seštevka pa je stal tudi na dirki po Švici in preizkušnji Pariz - Nica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.