Ob polčasu prosil Mbappeja za dres, v drugem delu ni več igral

Foto: Print Screen
Foto: Print Screen
Osrednji branilec Alavesa je poskrbel za nezaslišane prizore ob polčasu ligaške tekme z Real Madridom.
Oglej si celoten članek

Real Madrid je v zaključku sinočnje tekme sedmega kroga španske La Lige na Santiago Bernabeuu uspel rešiti zmago nad Alavesom (3:2).

Galaktiki so po manj kot 50 minutah igre vodili s 3:0, a so se gostje ob koncu rednega dela uspeli približati na gol zaostanka. Zmaga in tri točke, s katerimi se je Real s tekmo več približal vodilni Barceloni na eno točko, so tako ostali v španski prestolnici.

La Liga Real Madrid od avtopilota do živčne vojne

Za šokantne prizore je ob polčasu obračuna poskrbel obrambni nogometaš gostujoče ekipe Abdel Abqar (25), ki se je po prvem sodniškem pisku približal zvezdniku Reala Kylianu Mbappeju in ga prosil za dres.

Mbappe je njegovi želji ustregel in mu izročil svojo majico, Abqar pa mu je obljubil, da mu bo uslugo vrnil po koncu srečanja.

Nekaterim navijačem Alavesa se je zdelo nezaslišano, da se njihov nogometaš ob zaostanku za dva gola dogovarja za menjavo dresa, namesto da bi razmišljal o tem, kako bo zvezdnika učinkoviteje pokrival na zelenici.

"Ali ni sramotno, da se profesionalni nogometaš vede na takšen način? Očitno nima prav nobenega samospoštovanja. V Madrid so prišli kot turisti," je igralcem Alavesa očital nek uporabnik spleta. "Sramotno. Nobenega spoštovanja do kluba, za katerega igra," je meni drugi, tretji pa je dodal: "Kot kaže, so pri Alavesu zadovoljni z dvema prejetima goloma."

Abqar se v drugem polčasu ni več pojavil na grišču in čeprav je šlo v prvi vrsti morda za taktično odločitev trenerja Luisa Garcie, ki si je želel bolj napadalno usmerjene igre, so mnogi prepričani, da je bila odsotnost branilca posledica njegove nepremišljene poteze ob koncu prvega dela.

"Obožujem trenerja Alavesa. Abdela Abqarja bi morali kaznovati za to sramotno potezo," se glasi še eden v poplavi spletnih zapisov.

Iz nogometaševega tabora so sicer zatrdili, da je bila menjava dresov dogovorjena vnaprej in da bi moral Mbappe majico sleči šele v tunelu.

Prav tako naj bi bila menjava ob polčasu posledica bolečin v Ahilovi tetivi, trener Garcia pa je na novinarski konferenci po tekmi zatrjeval, da ni bil priča interakciji med svojim nogometašem in Mbappejem. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.