Norija z nogometaši na Prešercu

Foto: Žurnal24 Slovenija gre na SP 2010 Sprejem Ljubljana Prešernov trg predsednik Turk župan J Foto: Žurnal24 Pozitivci leta 2009 (Foto: Saša Despot) Foto: Saša Despot Milivoje Novaković na sprejemu na Prešernovem trgu v Ljubljani. (Foto: Saša Desp Foto: Žurnal24 Slovenija gre na SP 2010 Sprejem Ljubljana Prešernov trg predsednik Turk župan J Foto: Žurnal24 Slovenija gre na SP 2010 Sprejem Ljubljana Prešernov trg predsednik Turk župan J Foto: Žurnal24 Slovenija gre na SP 2010 Sprejem Ljubljana Prešernov trg predsednik Turk župan J Foto: Žurnal24 Slovenija gre na SP 2010 Sprejem Ljubljana Prešernov trg predsednik Turk župan J Foto: Žurnal24 Slovenija gre na SP 2010 Sprejem Ljubljana Prešernov trg predsednik Turk župan J Foto: Žurnal24 Slovenija gre na SP 2010 Sprejem Ljubljana Prešernov trg predsednik Turk župan J Foto: Žurnal24 Slovenija gre na SP 2010 Sprejem Ljubljana Prešernov trg predsednik Turk župan J Foto: Žurnal24 Slovenija gre na SP 2010 Sprejem Ljubljana Prešernov trg predsednik Turk župan J Foto: Žurnal24 Slovenija gre na SP 2010 Sprejem Ljubljana Prešernov trg predsednik Turk župan J Foto: Žurnal24 Slovenija gre na SP 2010 Sprejem Ljubljana Prešernov trg predsednik Turk župan J Foto: Žurnal24 Uvrstitev Zlatka Dedića in kolegov v Južnoafriško republiko je vredna okoli 50 m Foto: Žurnal24 Slovenija gre na SP 2010 Sprejem Ljubljana Prešernov trg predsednik Turk župan J Foto: Žurnal24 Slovenija gre na SP 2010 Sprejem Ljubljana Prešernov trg predsednik Turk župan J Foto: Žurnal24 Slovenija gre na SP 2010 Sprejem Ljubljana Prešernov trg predsednik Turk župan J Foto: Žurnal24 Slovenija gre na SP 2010 Sprejem Ljubljana Prešernov trg predsednik Turk župan J Foto: Žurnal24 Slovenija gre na SP 2010 Sprejem Ljubljana Prešernov trg predsednik Turk župan J Foto: Žurnal24 Slovenija gre na SP 2010 Sprejem Ljubljana Prešernov trg predsednik Turk župan J Foto: Žurnal24 Slovenija gre na SP 2010 Sprejem Ljubljana Prešernov trg predsednik Turk župan J Foto: Žurnal24 Slovenija gre na SP 2010 Sprejem Ljubljana Prešernov trg predsednik Turk župan J Foto: Žurnal24 Slovenija gre na SP 2010 Sprejem Ljubljana Prešernov trg predsednik Turk župan J Foto: Žurnal24 Slovenija gre na SP 2010 Sprejem Ljubljana Prešernov trg predsednik Turk župan J Foto: Žurnal24 Slovenija gre na SP 2010 Sprejem Ljubljana Prešernov trg predsednik Turk župan J

Your browser doesn’t support HTML5 video

Na Prešernovem trgu se je odvijalo veliko slavje od uvrstitvi slovenske reprezentance na SP 2010. Nogometaši so peli in plesali z 10.000 navijači. Poglejte v galeriji in video-reportaži
Oglej si celoten članek

Obljubim, da bo zadnja prijateljska tekma pred svetovnim prvenstvom na novem, stadionu v Ljubljani.
Zoran Janković
Slovensko nogometno reprezentanco, ki se je v sredo v Mariboru z zmago nad Rusijo (1:0) drugič v zgodovini uvrstila na svetovno prvenstvo in bo poleti prihodnje leto potovala v Južnoafriško republiko, je v središču Ljubljane pozdravilo več kot 10.000 navijačev. Razgreto množico so na Prešernovem trgu zabavali  Vlado Kreslin, Pero Lovšin in Zoran Predin. Nogometaši so s selektorjem Matjažem Kekom na oder prišli nekaj minut čez 15. uro. Zbrane sta pozdravila in jim čestitala ljubljanski župan Zoran Janković in minister za šolstvo in šport Igor Lukšić. "Fantje so izpolnili svoj posel, čaka jih nova naloga v Južnoafriški republiki," je dejal minister. Župan pa je obljubil, da se bo na novem ljubljanskem stadionu v Stožicah prva tekma igrala že pred SP. Selektor Matjaž Kek se je še enkrat zahvalil vsem navijačem za podporo. "Hvala, Slovenija. Hvala za vse. Hvala tudi fantom. Jaz sem prepričan, da ne bodo razočarali niti na svetovnem prvenstvu."

Jaz bi se vsem skupaj zahvalil za vašo podporo. Mi smo pustili srce na igrišču, vi ob igrišču. Skupaj nam je uspelo. Vidimo se na svetovnem prvenstvu.
Robert Koren

Že pred tem je v predsedniški palači junake nove slovenske nogometne pravljice sprejel tudi predsednik države Danilo Türk. "Danes Slovenija praznuje. Praznuje z vami in praznuje vašo zmago. Včeraj ste pokazali, kako se igra odličen nogomet. Vsakdo, tudi tisti, ki se na nogomet ne spozna, je lahko ugotovil tehnično dovršenost, borbenost, srčnost. Za vse to vam še enkrat čestitam in želim še veliko uspeha v nadaljnjem poteku SP. Danes z vami praznuje vsa Slovenija, pa tudi vsa svetovna športna javnost. Ruski predsednik Dimitrij Medvedjev mi je posebej naročil, naj prenesem njegove čestitke in navdušenje tudi vam osebno. Nikogar ni, ki ne bi priznal izjemnega uspeha in kvalitet. Vsi skupaj ste izjemna športa ekipa in naredili ste ogromno za Slovenijo. Želimo vam veliko uspeha in želimo vam še enkrat povedati, da smo vam izjemno hvaležni za vaš dosežek, za to, kar ste naredili za Slovenijo."

Sprva so se slovenski junaki udeležili sprejema pri generalnem sponzorju slovenske nogometne reprezentance Hypo Alpe-Adria-Bank. Kekovi fantje so bili tam sprejeti slovesno in z največjim občudovanjem ter častmi. Branilec Bojan Jokič je ob sprejemu povedal: "Aršavina imam tule v žepu. Le včasih ga malo spustim ven, da lahko zadiha. Šalim se. Hvala celotni reprezentanci, vsem tem fantom, ki so zaslužni za uspeh." Ni kaj, igralcu Sochauxa ne manjka smisla za humor. Prvi strelec Slovenije v kvalifikacijah Milivoje Novaković pa je dejal: "Brez teh fantov ne bi bilo niti mojih golov. Vsi ti 'momci' so zasluženi za uspehe.“ Oba pa je dopolnil kapetan in motor naše zvezne vrste Robert Koren: "Nam so se z uvrstitvijo na SP uresničile sanje. Upam, da se bodo uresničile tudi navijačem. Čestitam vsem fantom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.