Ne Sonics, ampak Thunder

Foto: Žurnal24 Košarkarji nekdanjega Seattla se bodo poslovili od tradicionalnih majic v zeleno
NBA ekipa Seattle Supersonics ne obstaja več. Moštvo se je preselilo v Oklahoma City, spremenilo barvo dresov, logotip in seveda tudi ime. Zdaj se imenuje Oklahoma City Thunder.
Oglej si celoten članek
 
 

Gradili bomo svoje ime. Upamo, da bomo v ponos mestu in našim navijačem.

Clay Bannett

 
Severnoameriška košarkarska liga NBA bo v novi sezoni bogatejša za novo ime. Potem ko je lastnik Seattla Supersonicsov Clay Bennett aprila dobil dovoljenje za preselitev ekipe v rodni Oklahoma City, so manj kot dva meseca pred začetkom sezone v klubu objavili tudi nov naziv. Seattle Supersonics bodo odslej Oklahoma City Thunder. Klub je dobil ime po območju, ki je znano kot "Aleja tornadov". Oklahoma City se nahaja v tej regiji in vsako leto doživi številne nevihte. Predstavili so tudi klubske barve: košarkarji bodo nastopali v dresih, ki jih bodo krasile modra, rdeča in oranžna barva. Modra barva predstavlja državo Oklahomo, rdeča in oranžna pa sončni zahod. "Gradili bomo svoje ime. Upamo, da bomo v ponos mestu in svojim navijačem," je ob predstavitvi novega loga in imena kluba poudaril Clay Bannett.

Nekdanji Seattle Supersonicsi so se uradno preselili 2. julija po dolgotrajnih pogajanjih, prerekanjih in tožbah. Vodstvo kluba je že nekaj časa želelo, da mesto Seattle zgradi novo dvorano. V to mesta ni mogel prepričati niti novi lastnik  Clay Bennett. Zato je ta lani novembra oznanil, kar se je že dolgo šušljalo – da bo klub preselil v njegovo rodno Oklahomo, ki se je zelo izkazala, ko so v glavnem mestu dve leti gostovali Hornetsi, ki v domačem New Orleansu, ki ga je opustošil orkan Katrina, niso mogli igrati.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.