Ne James, junak je Gaines

Foto: Žurnal24 Gaines je postal junak srečanja. (Foto: EPA) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
V ligi NBA sta bili odigrani le dve tekmi. Chicago je ugnal Boston, Utah pa je v dramatični končnici izvlekel zmago proti Clevelandu zahvaljujoč Sundiati Gainesu.
Oglej si celoten članek

V Salt Lake Cityju je na uvodu v zadnjo četrtino gostom na krilih LeBrona Jamesa uspel izjemen niz 22:4, s katerim so še 33 sekund pred koncem vodili za šest točk. A zatajili so pri izvajanju prostih metov, tako da so gostitelji 5,6 sekunde pred koncem potrebovali koš za izenačenje ali trojko za zmago. Ronnie Price je podal do Gainesa, ta pa je v samozavestno odločil tekmo.

Gaines, ki se je moštvu pridružil šele takrat, ko si je zvezdnik Deron Williams zvil desno zapestje, je končal pri devetih točkah. To je bila za Gainesa prva trojka v njegovi karieri NBA, ki traja pet tekem. Prvi strelec gostov je bil James s 36 točkami; 20 jih je dosegel v zadnji četrtini.

V Bostonu so košarkarji Chicaga prišli do redke zmage v gosteh na enem najtežjih prizorišč v NBA. Luol Deng je zbral 25 točk in pomagal gostom do tretje zaporedne zmage. Paul Pierce z 20 točkami in Rajon Rondo s 15 sta bila najboljša strelca v vrstah gostiteljev, ki so odigrali še četrto tekmo v petih dneh. Za Chicago, pri katerem je 17 točk zbral Derrick Rose, pa je bila to komaj druga zmaga v zadnjih 12 nastopih.

Liga NBA, izida:

Boston Celtics : Chicago Bulls 83:96
Deng 26, Rose 17; Pierce 20, Rondo 15

Utah Jazz
: Cleveland Cavaliers 97:96
Boozer 19 in 13. sk., Price in Okur po 13; James 36, 9 sk., Parker in West po 11

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.