Najboljši je Giggs

Foto: Žurnal24 Giggs znova razmišlja o reprezentanci. (Foto: EPA)
Združenje profesionalnih nogometašev je izbralo najboljšega igralca elitne angleške nogometne lige. To je postal Manchestrov večni mladenič Ryan Giggs. Drugi je bil Gerrard, tretji Ronaldo.
Oglej si celoten članek
 
 

To je zagotovo najboljša nagrada, kar jih je mogoče dobiti, saj o njej odločajo nogometaši.

Ryan Giggs

 
Združenje profesionalnih nogometašev Premier lige je za najboljšega nogometaša leta razglasilo Ryana Giggsa . Veteran, ki šteje že 35 pomladi, je zmagal pred Stevenom Gerrardom in Cristianom Ronaldom , čeprav je v tej sezoni v začetni postavi rdečih vragov nastopil le 12-krat. "To je zagotovo najboljša nagrada, kar jih je mogoče dobiti, saj o njej odločajo nogometaši. Dvakrat sem dobil nagrado za najboljšega mladega nogometaša, tole pa je nekaj posebnega. Veliko zaslug za mojo kariero ima Alex Ferguson, ki sem ga spoznal, ko sem imel 13 let, in od tedaj je najin odnos briljanten," je dejal nogometaš iz Wallesa. V videu si lahko ogledate nekaj mojstrovin iz njegove impresivne kariere.



Unitedov vezist je na Old Traffordu prebil vso svojo kariero. V svojih nogah drži rekord po številu nastopov za vrage. V tem smislu je prehitel Bobbyja Charltona , ki ima 758 nastopov. Ima tudi največ naslovov v Premier ligi, kar deset. Za Manchester je debitiral že v daljni sezoni 1990/91. V najboljši enajsterici po izboru združenja se je sicer znašlo še kar pet nogometašev Manchestra. Malce presenetljivo pa v napadu ni Wayna Rooneyja, ampak so premierligaški igralci za naj napadalca izbrali Nicolasa Anelko in Fernanda Torresa . Sicer pa je naj enajsterica videti takole: Edwin Van der Sar , Glen Johnson , Rio Ferdinand , Nemanja Vidić , Patrice Evra , Ashley Young , Steven Gerrard, Ryan Giggs, Cristiano Ronaldo, Nicolas Anelka, Fernando Torres.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.