Najbolj plodni Chelseajevi nakupi

Foto: Žurnal24 main Petr Čech samozavestno pričakuje obračun z rdečimi vragi. (Foto: Getty Images)
V dolgi vrsti Chelseajevih nakupov je seveda kopica igralcev, glede katerih je Roman Abramovič lahko pohvalil svoje prišepetovalce. Na primer Čech, Cole, Essien, Anelka, Bosingwa, Deco.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

Pet največjih Chelseajevih neumnosti

Peter Čech
Odlični vratar, ki že dolgo nastopa z značilnim ščitnikom za glavo, je v Chelsea julija 2004 prestopil iz francoskega Rennesa z lovoriko najboljšega vratarja francoskega prvenstva. Svoje sposobnosti je ekspresno hitro potrdil tudi v Angliji, kjer je med drugim lastnik rekorda s 1125 minutami brez prejetega zadetka. Zdaj 26-letni češki reprezentant po pravici spada med najboljše vratarje na svetu.

Joe Cole je postal steber Chelseaja.

 
Joe Cole
Lahko zapišemo, da je Joeja Cola nogometnemu svetu podaril José Mourinho , ki mu je uspel razložiti, da za vrhunskost ni dovolj biti nadarjen, pač pa je potrebna tudi disciplina. Portugalec je v Cola verjel in v nekaj mesecih je ta iz večnega talenta postal nezamenljiv tako v klubu kot v reprezentanci. Joe pa je lani poleti že skoraj gledal smrti v oči, ko je bil udeležen v hudi prometni nesreči, ko se je peljal na prvi trening Chelseaja v novi sezoni. Da ni bil resneje poškodovan, se ima zahvaliti tudi svojemu terenskemu vozilu.

Michael Essien
Zdaj 26-letni ganski reprezentant je v London leta 2005 prišel iz Lyona in takoj postal vodja moštva. Njegova vsestranskost je za moštvo pomenila dodano vrednost, kar se je pokazalo predvsem v obdobjih, ko je bil odsoten zaradi poškodbe. Tedaj so si bili strokovnjaki edini, da je njegova odsotnost za modre velika izguba. Navijači Chelseaja ga bodo lahko še dolgo slavili, saj je poleti podpisal novo petletno pogodbo.

Navijači Chelseaja pogosto vidijo takšen prizor.

 
Nicolas Anelka, Jose Bosingwa, Deco
Vsi omenjeni igralci niso dolgo v klubu, kljub temu pa so dodobra opozorili nase. Anelka je k modrim prišel januarja lani in po skromnih igrah v Boltonu našel samega sebe. In ne le to, postal je eden od najboljših strelcev Premier lige. Tudi Jose Bosingwa , ki so ga navijači poimenovali Stroj , se je dobro udomačil v Chelseaju, kamor je prišel lani skupaj s Scolarijem in Decom . Tudi slednjega, izkušenega portugalskega ofenzivnega vezista pa lahko razglasimo za vse prej kot zgrešen nakup. Tudi nasploh je bilo dobrih nakupov, vseh seveda nismo zajeli v naš pregled, v zadnjih letih veliko več kot slabih, kar pa ob (nekdaj) globoki Romanovi denarnici niti ni tako presenetljivo.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.