Na medaljo

Foto: Žurnal24
Najbolj znani kitajski športnik se po februarski poškodbi vrača na igrišča, saj si goreče želi zaigrati na domačih OI. Žreb se je s Kitajci malce poigral in jih postavil v zelo težko skupino.
Oglej si celoten članek

Kitajski velikan in obenem najbolje plačani športnik dežele olimpijskih iger Yao Ming je po februarski poškodbi znova pri zdravju. Tako kot njegova domovina je vrnitve na parket zelo vesel, skrbijo pa ga nasprotniki v skupini na olimpijskem turnirju, ki jo je označil za najtežjo možno. V njej so namreč poleg Kitajcev tudi svetovni prvaki Španci, ZDA, Grčija, Nemčija, Angola. "To je najslabši žreb, kar sem si jih lahko predstavljal," je potožil kitajski orjak, ki je bil kitajski zastavonoša že v Atenah in je favorit za to vlogo tudi letos. "Ekipe so izjemno močne, a naš cilj ostaja nespremenjen," je še pristavil košarkar, ki je v Atenah svojo reprezentanco popeljal v četrtfinale, pred domačim občinstvom pa meri na medaljo.

 

Odlično povprečje

Do poškodbe je šlo Mingu v ligi NBA izvrstno. Za Houston je namreč dosegal povprečno 22 točk in 10,8 skoka na tekmo.

Še prej bodo Kitajci morali za preboj v četrtfinale zasesti enega od prvih štirih mest v skupini. Delni odgovor, v kakšni formi je Mingova ekipa, je dal Stankovićev pokal, ki je v Hangzhouu potekal pretekli teden. Na njem so Kitajci premagali Rusijo in Srbijo, a za točko izgubili z Angolo. Kljub temu se afriških prvakov Ming ne boji: "Z njimi smo sicer izgubili, a prejšnji teden nismo bili v najboljši formi. Angolski igralci niso najbolj tekmovalni, zato ne verjamem, da bodo v Pekingu dosegli vidnejšo uvrstitev," je sklenil Ming. Dodajmo še, da Ming panike pri navijačih zaradi svoje poškodbe ni povzročil prvič. To se je zgodilo že pred dvema letoma, ko si je poškodoval nogo le nekaj mesecev pred svetovnim prvenstvom na Japonskem.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.