Montreal previsok zid za Washington

Foto: Žurnal24 Serijo Washingtona je prekinil Montreal. (Foto: Reuters)
Hokejisti Washingtona so v ligi NHL po 14 zaporednih zmagah le dobili tekmeca, ki je bil boljši. V Montrealu so morali priznati premoč domači ekipi Canadiens, po podaljšku je bil izid 6:5.
Oglej si celoten članek

Lepo je, da smo premagali takšno ekipo. Potrebovali smo dve točki in ju tudi dobili.
Tomaš Plekanec
Washington je že dosegel klubski rekord po številu zaporednih zmag in se počasi spogledoval z dosežkom Pittsburgha iz sezone 1992/93, ki je zbral 17 zaporednih zmag. A se je ustavilo v Montrealu. Kazalo je, da bo upov Aleksandra Ovečkina in soigralcev konec že po drugi tretjini. Takrat so domači vodili s 5:2, potem ko je v 39. minuti zadel Tomaš Plekanec. A so se gostje pobrali, zadetka Mika Greena in Brooksa Laicha sta jih povsem približala, Laich pa je s svojim tretjim golom na tekmi 19 sekund pred koncem izsilil podaljšek. Toda zadnjo besedo je imel Plekanec: junak v domačih vrstah je v podaljšku zadel pičlih osem sekund pred koncem in Washington je moral izobesiti belo zastavo.

"Lepo je, da smo premagali takšno ekipo. Potrebovali smo dve točki in ju tudi dobili," se je veselil junak obračuna Plekanec. Vratar domačih Carey Price je ustavil 33 strelov tekmecev.

Niz uspehov se je končal tudi za San Jose. Morski psi so devetkrat zapored slavili na gostovanjih, tokrat pa so se iz Columbusa vrnili praznih rok in s tremi goli v mreži. Vratar domačih Steve Mason je zbral 40 obramb, v polno pa so zadeli Rick Nash, Jake Voracek in Antoine Vermette.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.