"Mnogi mislijo, da sta Pogačar in Vingegaard na enakem nivoju, toda ..."

Foto: Epa
Foto: Epa
V kolesarskem svetu še naprej močno odmeva mojstrska vožnja novopečenega svetovnega prvaka Tadeja Pogačarja na cestni dirki v Švici.
Oglej si celoten članek

Kolesarski sladokusci bodo še dolgo pomnili 100-kilometrski napad Tadeja Pogačarja, s katerim si je aktualni najboljši kolesar na svetu tlakoval pot do naslova svetovnega prvaka in dopolnil trojno krono kolesarstva v letu 2024, potem ko je rožnati (Giro) in rumeni (Tour) majici dodal še mavrično.

Podvig morda celo najboljšega kolesarja vseh časov tudi dva dneva kasneje ostaja glavna tema pogovora med poznavalci tega športa.

Poln hvale na račun Slovenca je bil tudi legendarni Lance Armstrong, človek, ki je v karieri sedemkrat osvojil dirko po Franciji, a so mu zaradi vpletenosti v skrbno dodelano in dovršeno dopinško shemo te uspehe kasneje razveljavili.

Nori Slovenec Legendarni Merckx v šoku: "Nikoli si nisem predstavljal ..."

Tako Armstrong kot njegov sogovornik v podkastu The Move Johan Bruyneel sta se strinjala, da smo bili na nedeljski dirki priča edinstvenemu, zgodovinskemu, morda celo neponovljivemu dogodku v režiji slovenskega asa, čigar trenutna premoč nad tekmeci je tako izrazita, da se na trenutke zdi, kot da premaguje kolesarje iz nižjega ranga.

"Pogačar je generacijski talent,  ki si zasluži mesto v panteonu največjih kolesarjev vseh časov. Fizično je tako superioren in njegova samozavest je tako visoka, da izgleda, kot da tekmuje z mladinci. Sam se ne bi odločil za napad 100 kilometrov pred ciljem, tudi če bi na vrhuncu kariere tekmoval na dirki U23. Za kaj takšnega potrebuješ neverjetno samozavest," je komentiral Armstrong.

Foto: Print Screen

Njegov sogovornik se je navezal na izjave tekmecev, ki so Pogačarjev napad spremljali z odprtimi usti. Mnogi med njimi, vključno s kandidatoma za odličja Mathieujem Van der Poelom in Remcom Evenepoelom, so menili, da je Slovenec z nepremišljeno potezo zapravil možnosti za zlato medaljo.

Hvala bogu! Pogačar bi skoraj prespal zmagoviti dan, razkrito, kdo ga je rešil "Kaj se tam dogaja?" Nemški veteran bi si želel "pogledati v Pogačarjevo glavo"

"Oba Remco in Mathieu sta po dirki priznala, da nista mogla verjeti, kaj se je pravkar zgodilo. Evenepoel je to opisal kot 'samomorilski' napad, preprosto nista mogla verjeti svojim očem. V moderni kolesarski zgodovini ni kolesarja, ki bi si naslov svetovnega prvaka zaslužil bolj kot Pogačar," je dejal nekdanji belgijski kolesar, ki mu je bila leta 2018 izrečena doživljenjska prepoved delovanja v športu.

Bruyneel se je dotaknil še primerjave med Pogačarjem in njegovim velikim rivalom Jonasom Vingegaardom. Slednji se svetovnega prvenstva ni udeležil, potem ko je sezono, v kateri so ga pestile hude poškodbe, predčasno sklenil z zmago na dirki po Poljski. "Mnogi Pogačarja in Vingegaarda postavljajo na enak nivo, vendar to ne drži. V resnici nista na enakem nivoju, Vingegaard ne more narediti tega, kar je storil Pogačar na SP. Premagoval je tudi specialiste za tlakovce, Van Aerta in Van der Poela, na dirki po Flandriji, preostane mu samo še Paris-Roubaix in prepričan sem, da bo osvojil tudi to dirko," je napovedal Bruyneel.

Kaj pa drugega! Bronasti Van der Poel razkril, kaj je v cilju rekel Pogačarju

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.