Ming ni znal zgrešiti

Foto: Žurnal24 Podobnih večerov, kot je bil sobotni, bi si Yao Ming gotovo želel še več.
Po zaslugi sijajne predstave Yaa Minga so Rocketsi dobili dvoboj z Miamijem, Kelti pa so Mrežice ugnali kar z dvajsetimi točkami razlike. Charlotte je Portland premagal po podaljšku.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA

New Jersey : Boston 85:105
Charlotte : Portland Trail 102:97*
New York : Philadelphia 97:107
Detroit : New Orleans 85:91
Houston : Miami 93:86
Chicago : San Antonio 87:92
Denver : Orlando 88:106
Dallas : Utah 115:108
LA Clippers : Milwaukee 101:92
*po podaljšku

Noč na nedeljo v ligi NBA ni ponudila slovenskih nastopov, zato se bomo osredotočili na derbi med Miamijem in Houstonom. Dobili so ga Rocketsi s 93:86, predvsem po zaslugi Yaa Minga, ki je imel praktično neomadeževano statistiko. Iz igre je namreč zadel vseh 12 metov, ki jih je nameril proti obroču, ob tem pa desetkrat skočil pod košema in dodal še dve podaji. Skozi Miamijev obroč ni šla le ena žoga pri prostem metu. Sijajna predstava torej, s katero je zasenčil tudi rekordni dosežek Joa Meriweatherja iz leta 1976 proti Atlanti, ko je metal 10:10 . "Lahko sem se gibal blizu obroču, kar se ne zgodi vedno. Počutil sem se nabitega z energijo, žogo pa sem dobival na položaju posta,“ je povedal Ming. Rakete so očitno dobro izkoristile dva prosta dneva pred tekmo, saj je žoga krožila odlično, zato so zbrali kar 24 uspešnih podaj. Strelski odgovor za Minga je prišel od Dwayna Wada, ki je dosegel 29 točk, vendar je imel premalo za igro navdihnjenih soigralcev. Bolj slaba tolažba ob porazu je zanj dejstvo, da je po Alonzu Mourningu in Glenu Riceu postal tretji igralec Miamija v zgodovini, ki mu je uspelo tritisočkrat zadeti iz igre.

Nemški košarkaški zvezdnik Dirk Nowitzki je po nekaj poškodbah, ki so ga pestile to sezono, stisnil zobe in znova zaigral kot nekoč. Tako je na tekmi Dallas Mavericksov proti Utahu (115:108) za Teličke dal 39 točk (16:20). Andre Iguodala je vpisal 28 točk, 10 skokov in sedem podaj, s katerimi se je moštvo Philadelphia 76ers lahko veselilo zmage nad New York Knicks s 107:97, sedme zaporedne.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.