Messi v Zenitu? Bodite no resni!

Foto: Žurnal24 Andrej Aršavin = Leo Messi + 20 milijonov evrov?
Julija se stopnja nogometnega trgovanja povzdigne do vrhunca. Trgovski pohodi klubov so često uspešni, drugi pa le poskušajo pristaviti svoj lonček. Predstavljamo peterico slednjih.
Oglej si celoten članek
 

Prestopov, kolikor želite

Belorus Aleksander Hleb naj bi se iz  Arsenala preselil k  Barceloni.  Real pa si je zaželel Rafaela van der Vaarta, ki je po mami na pol Španec.

Messi v Zenitu
Potem ko si je Barcelona javno poželela Andreja Aršavina , si je Zenit za maščevanje izmislil prav nemogočo željo. Rusi so namreč v zameno za ikono (te imajo v pravoslavju še prav posebno vrednost) svojega kluba zahtevali kar argentinskega čudežnega dečka Lea Messija . In kot da že misel na to ne bi bila dovolj pregrešna, so vse skupaj zasolili še z zahtevo po dodatnih 20 milijonih evrov. Obnašanje Zenita je bilo za Katalonce jasno znamenje, da se po nakupih to poletje ne bodo odpravili v mesto Petra Velikega.

Ronaldinho v Galaxyju

Podobno utopičen je bil tudi prestop Ronaldinha v Los Angeles Galaxy, kjer žogo že brca David Backham . Američani so Brazilcu obljubili 18 milijonov evrov na leto. Glede na to, da je brazliski mojster eden najbolje plačanih igralcev na svetu, ga denar ni premamil. Njegov brat je gladko odklonil odhod v Ameriko: "Moj brat želi še pet ali šest let igrati na najvišji ravni, zato o Galaxyju niti pod razno ne razmišlja.“ In v tistem hipu, ko so bile te besede izrečene, so se razblinili tudi ameriški upi na zvezdniški dvojec.

 Marcos Senna (levo) zagotovo ne bo prestopil v Genoo. © Reuters

 
Senna v Genoi
Enega najvidnejših, če ne celo najboljšega igralca evropskega prvaka Španije na minulem velikem tekmovanju, Marcosa Senno, si je v svoji sredi zaželela italijanska Genoa. Klub, ki vegetira v sredini prve italijanske lige, je Villarrealu poslal ponudbo v višini šestih milijonov evrov. Poskusite si zamisliti izraz na obrazu predsednika Fernanda Roiga, potem ko je videl faks z omenjenim sporočilom. Predhodno je namreč za svojega vezista odbil ponudbi Arsenala in Juventusa.

 

Preberite še ...

Klasnić v Nantes
Crouch v Portsmouth

Crespo v mehiški Americi
Če ne poskušaš, ti gotovo ne uspe, so verjetno mislili vodilni možje mehiške Americe in zavrteli številko menedžerja Hernana Crespa . Fernando Hidalgo je sicer stike potrdil in načeloma ni odklonil prestopa. Vendar si lahko predstavljate zvezdnika Lazia, Chelseaja, Interja in Milana, kako teka po mehiških nogometnih igriščih?

Hakan Yakin (levo) se ne bo preselil v Južno Korejo. © Reuters

 
Hakan Yakin v Hyundai Motorsih
Švicarski reprezentant Hakan Yakin gotovo ni superzvezdnik, po drugi strani pa ni niti tako slab, da bi prestopil v Hyundai Motors. 31-letni član švicarske ekipe Young Boys je na Euru zabil tri gole in tako prekrižal načrte južnokorejski ekipi, katere tiskovni predstavnik je igro svojega nesojenega varovanca skrušeno pospremil takole: "Za nas bi bilo bolje, da na Euru ne bi napravil ničesar. Tako pa mu je cena poskočila za šestkrat.“  Z daj pa se bodo morali Južnokorejci za usluge napadalca švicarske reprezentance obrisati pod nosom. Tako kot še marsikateri klub, ki je v zadnjih tednih (bolj ali manj boleče) spoznal, kako velik je lahko včasih razkorak med željami in realnostjo. Vendar je po drugi strani jasno tudi, da se kdaj pa kdaj zvezdnikom veliki prestopi izjalovijo in nato pridejo na svoj račun manjše ribe.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.