Maria: Lindsey mi jo je podarila

Foto: Žurnal24 Bodo smučarke v nedeljo lahko mahale fotografom v cilju? (Foto: Nik Rovan)
Na petem slalomu smo videli zmago Marie Riesch. Druga je bila Giusova, tretja pa Zahrobska. Zmagovalka je bila seveda presrečna, čeprav je priznala, da je Vonnova smučala najboljše.
Oglej si celoten članek
 

Zagreb, slalom (Ž)

1. M. Riesch (NEM) 1:58,96
2. N. Gius (ITA) +0,44
3. S. Zahrobska (ČEŠ) +0,63
35. M. Ferk (SLO) +4,99

Zmagovalka tekme na zagrebškem Sljemenu je Nemka Maria Riesch , ki je slavila s 44 stotinkami prednosti. Potem ko je Lindsey Vonn vodila po prvi vožnji in imela na drugem vmesnem času skoraj sekundo naskoka, je padla in sanje o zlatu so šle po zlu. Druga je bila največje presenečenje tekme, Italijanka Nicole Gius , tretja pa Čehinja Sarka Zahrobska , ki je zaostala za 63 stotink. Zagrebška tekma je bila zaznamovana z velikimi zaostanki, ki jih povzroča težka proga. Na prvi progi je bila najhitrejša  Vonnova, ki se je na progo pognala prva. Druga je bila Riescheva s 43 stotinkami zaostanka s tretjo startno številko in tretja Veronika Zuzulova s štirico na hrbtu, ki je zaostala že sekundo in 12 stotink. Slovensko zastopstvo je štelo tri smučarke. Maruša Ferk je startala kot 28. po vrsti in je z zaostankom skoraj petih sekund dosegla le 35. mesto.

 
 

Zmaga je bila darilo od Lindsey, ki je bila danes najboljša.

Maria Riesch

 
Od višjih startnih številk so dobri nastopi v prvem teku uspeli Francozinji Sandrine Aubert , ki je startala kot 18. po vrsti in pristala na petem mestu. Sedma je Italijanka Nicole Gius in deveta Švedinja Frida Hansdotter . Prva bi se sicer morala po strmini Sljemena pognati Nicole Hosp , vendar si je na ogrevanju huje poškodovala koleno in seveda ni nastopila. Proga je terjala tudi serijo odstopov, med njimi tekme nista končali tudi članici prve jakostne skupine Nina Loeseth in Michaela Kirchgasser , predčasno pa sta zagrebški slalom sklenili tudi Nina Katarina Mihovilovič , ki je nastopila s številko 55 , in Petra Robnik , ki je startala kot 62. 

 Italijansko-nemško-češki zmagovalni trojček © Nik Rovan

 
Zmagovalka Maria Riesch je za zurnal24.si povedala: "Nisem pričakovala, da bom zmagala še tretjič zapored. Nisem se počutila najbolje, poleg tega so bili pogoji na progi težki. Pri meni je tudi živčnost pred tekmo velika, saj pritisk javnosti vse bolj narašča. Zmaga je bila darilo od Lindsey, ki je bila danes najboljša." Božo Jaklin , vodja slovenske reprezentance, je za Radio Slovenija dal takšno oceno: "Maruša je premalo izkušena, da bi vedela, da se mora tudi po tako ledeni progi preprosto spustiti in smučati mehko. Potrebuje še več tekem. Z ostalimi smo poskusili, a ni šlo. Pet smučark za Maribor je že znanih, šesta pa bo ali Mihovilovičeva ali Petra Robnik. Naši cilji? Vsekakor mora biti bolje kot v Zagrebu. Če bomo tako nadaljevali, lahko zapremo trgovino." Tako na mariborskem slalomu kot v veleslalomu bodo nastopile Tina Maze, Mateja Robnik, Ana Drev, Vanja Brodnik in Maruša Ferk.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.