Manchester ostaja na prvem mestu

Foto: Žurnal24 Ob morebitni osvojitvi naslova se bodo številke na tekočih računih dvignile tudi
Mednarodna federacija za nogometno zgodovino in statistiko (IFFHS) je v sredo objavila novo lestvico. Na vrhu še vedno kraljuje Manchester United. Domžale so na 148. mestu.
Oglej si celoten članek
 

Lestvica IFFHS

1. (1) Manchester U.  284 točk
2. (5) Barcelona 263
3. (3) Chelsea 254
148. (153) Domžale 94
320. (290) Interblock 67,5

Na lestvici IFFHS na prvem mestu ostaja angleški Manchester United, ki je prvo mesto zadržal kljub porazu v evropskem superpokalu proti ruskemu Zenitu (1:2). Zanimivo je to, da je United na prvem mestu na lestvici že dvajsetič, odkar obstaja lestvica IFFHS (od leta 1991). Uspešnejši od njega je samo Milan, ki se je kar 37. znašel na prvem mestu. Milan sicer na najnovejši lestvici zaseda zanj skromno 17. mesto. Na drugem mestu so nogometaši Barcelone. Prvo trojico pa zaključuje londonski Chelsea. V deseterici je največji skok napravila argentinska Boca Juniors, ki je z devetega mesta skočila na četrto. Med najboljšo deseterico pa je tudi Fiorentina na sedmem mestu. Med vsemi je največji korak naredil francoski Olimpique iz Marseilla, ki je z 58. mesta napredoval na 31. mesto. V deseterici ima največ predstavnikov Anglija (4), sledi ji Italija (3). Španija, Nemčija in Argentina pa imajo po enega predstavnika.

 

Preberite še

Lestvica FIFE

Od slovenskih klubov še vedno najvišje kotirajo državni prvaki iz Domžal, ki so na 148. mestu na lestvici. V primerjavi s prejšnjim mesecem so napredovali za pet mest. Zvezdniški Interblock pa je izgubil 30 mest in je zdaj na 320. mestu na lestvici.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.