Makrov poskrbel za zmago Jesenic

Foto: Žurnal24
Hokejisti Acroni Jesenic so v vnaprej odigrani tekmi 44. kola lige Ebel premagali ekipo Red Bull Salzburg z 1:0 (0:0, 0:0, 1:0).
Oglej si celoten članek

Jeseničani še vedno nastopajo brez bolnega kapetana Tomaža Razingarja, poškodovanega Roka Tičarja in kaznovanega Aleksandra Dücka, ki bo moral počivati še dve tekmi. Začeli so nekoliko slabše kot na zadnjih tekmah. Delali so veliko napak, na srečo pa jih pomlajena zasedba Salzburga ni kaznovala, saj je bil v vratih domačih zelo razpoložen Dov Grumet-Morris, ki je zbral 12 obramb. Tako je imel nekaj več dela kot vratar tekmecev Artiom Konovalov (devet obramb).

Lestvica:

1. Graz 99ers 61
2. Vienna C. 59
3. Salzburg (+1) 56
4. Linz 54
5. VSV Beljak 48
6. Sapa Fehervar 44
7. Medveščak  43
8. KAC 40
9. Olimpija 33
10. Jesenice (+1) 28

V drugem delu so domači več kot polovico tretjine presedeli na kazenski klopi, gostje pa tega niso znali izkoristiti, tako da je neodločen rezultat po dveh delih kar ustrezal dogodkom na ledeni ploskvi, čeprav so v strelih prevladovali gostje (13-7).

Tudi zadnji del so gostitelji začeli z igralcem manj, na klopi za kaznovane je sedel Žiga Jeglič, toda gostje niso imeli pravih zamisli. Brez njih so bili tudi slovenski prvaki, ko so imeli sami številčno prednost med 44. in 46. minuto, čeprav je Mitja Robar zamudil izjemno priložnost za vodstvo. Sledili sta še dve kazni v domači vrsti, ko je bilo spet vroče pred Grumet-Morrisovimi vrati, a več od vratnice gostom ni uspelo zadeti.

Zato pa so številčno prednost v 56. minuti vendarle izkoristili domači, zadel je najboljši jeseniški strelec Andrej Makrov in končno poskrbel veselje med sicer maloštevilnimi navijači.

Lige Ebel, 44. kolo:


Acroni Jesenice : Red Bull Salzburg 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Nedelja, 17. januar:

KAC Celovec - Sapa Fehervar
Medveščak - Black Wings Linz
Graz 99ers - Tilia Olimpija
VSV Beljak - Vienna Capitals

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.