Loitzl drugič preskočil vse

Foto: Žurnal24 Wolfgang Loitzl je slavil v Innsbrucku.
Tekmo novoletne skakalne turneje v Innsbrucku je dobil Wolfgang Loitzl, drugi je bil Gregor Schlierenzauer, tretji pa Martin Schmitt. Slovenci so ostali brez točk svetovnega pokala.
Oglej si celoten članek
 

Innsbruck, novoletna turneja

1. W. Loitzl (AVT)
2. G. Schlierenzauer (AVT)
3. M. Schmitt (NEM)

Avstrijec Wolfgang Loitzl je po svoji prvi zmagi v svetovnem pokalu v karieri v Ga-Paju zmagal tudi na tretji tekmi 57. nemško-avstrijske novoletne turneje smučarjev skakalcev v Innsbrucku. Loitzl (126,5/128,5 m; 261 točk) je zmago slavil pred rojakom Gregorjem Schlierenzauerjem (260,3), tretji je bil Nemec Martin Schmitt (257,7). Schmitt (128,5 m; 132,3 točke) je vodil po prvi seriji, Loitzl  je bil drugi, (128,7 točke), tretji pa je bil Schlierenzauer (128,3).

 
 

Zdaj bomo opravili analizo, pregledali skoke po videoposnetkih, dvignili glave in v ponedeljek skušali čim bolje nastopiti v kvalifikacijah.

Matjaž Zupan

 
Slovenci, ki so bili slabši v kvalifikacijah in so imeli težke nasprotnike po sistemu izpadanja, so po Oberstdorfu spet ostali brez finala. Robert Kranjec (114 m; 100,2 točke) je tretjo tekmo turneje končal na 36. mestu, potem ko ga je za las (za pol metra) preskočil Avstrijec Andreas Kofler. Primož Peterka (110 m; 89,9) je bil 44., Mitja Mežnar (110,5 m; 89,4 točke) 45., Jernej Damjan (108 m; 87,4) 47., Primož Pikl (104,5; 79,1) pa povsem zadnji, 50. "Pred zadnjo tekmo smo malenkost zamenjali ekipo; oba Primoža (Peterka in Pikl, op. a.) smo poslali domov, pridružila pa se nam bosta Rok Urbanc in Matic Kramaršič, ki sta v dobri formi, saj uspešno nastopata v celinskem pokalu. Zdaj bomo opravili analizo, pregledali skoke po videoposnetkih, dvignili glave in v ponedeljek skušali čim bolje nastopiti v kvalifikacijah," je povedal glavni trener reprezentance Matjaž Zupan.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.