Lep slovenski uspeh na tekmi v Rasnovu

Foto: Profimedia Za najboljšo slovensko uvrstitev je poskrbela Tina Erzar.
Foto: Profimedia Za najboljšo slovensko uvrstitev je poskrbela Tina Erzar.
Tri slovenske skakalke so se uvrstile med najboljšo deseterice na temi poletne velike nagrade v Romuniji.
Oglej si celoten članek

Slovenska smučarska skakalka Tina Erzar je osvojila četrto mesto na tekmi za poletno veliko nagrado v romunskem Rasnovu. Za lep slovenski ekipni uspeh sta poskrbeli še sedmouvrščena Ema Klinec in Nika Prevc, ki je na koncu osvojila deveto mesto. Zmagala je Italijanka Lara Malsiner.

Erzar je v prvo skočila 87 metrov, nato pa v drugi seriji dodala še tri metre, s čimer je imela celo drugi dosežek v omenjeni seriji.

Tudi nov priimek Znana skakalka sporočila veselo novico, izpušča celotno sezono

Po prvem skoku je bila izmed Slovenk najvišje uvrščena Ema Klinec, ki je s skokom dolgim 92 metrov zasedala drugo mesto. V finalu je svojo uvrstitev pokvarila, saj je skočila le 83,5 metra in nazadovala za pet mest.

Še za meter krajša je v drugo bila Nika Prevc, ki je po prvi seriji zasedala peto mesto, v kateri je pristala pri 87 metrih. Četrta slovenska predstavnica Ajda Košnjek je osvojila 27. mesto.

Italijanka Malsiner je bila s skokoma dolgima 94 in 95,5 metra prepričljivo najboljša v obeh serijah. Na drugem in tretjem mestu sta se zvrstili še njena rojakinja Annika Sief in Japonka Nozomi Maruyama.

Nor podatek Sezona se sploh še ni začela, skoki pa že rekordno

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.