Ledena, zorana ... bojkot?

Foto: Žurnal24 Anja Pärson je dala skozi že marsikaj, tako težkih prog pa malo.
Proge na SP v Val d'Isèru so vzbudile ogromno polemik. Ena je, kot bi bila zorana, druga pa poledenela in nevarna. Če bodo na slednji nastopile ženske, bi se lahko zgodil bojkot.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

Padajo kot hruške

"To je daleč najtežja proga v primerjavi s tistimi, ki smo jih bili vajeni na prvenstvih v preteklosti," je povedala Anja Pärson po superveleslalomu. Švedinja se je pritoževala še, češ da dekleta nimajo enakih pogojev kot moški. "Dekleta smučamo v senci, fantje pa na sončni strani doline." Predsednik Mednarodne smučarske zveze (FIS), Gianfranco Kasper, vse obtožbe zavrača. "Pritožujejo se le smučarji, ki niso prišli v cilj. Anji lahko povem, da bo sonce obsijalo obe strmini." Nad progo ni bil navdušen niti športni direktor nemške smučarske zveze Wolfgang Maier: "Proga je videti kot zorano polje. Zares je skrajno težka. Dve tretjini deklet je imelo na njej velike težave. Res ne vem, zakaj so jo morali organizatorji tako pripravljati. Rekli so, da je bilo smučanje lepo. Menim, da bi si morali kupiti nova očala. Edini, ki sem ga na tekmi videl smučati lepo, je bil Didier Cuche."

 
 

Edini način, da ostaneš na smučeh, je, da prikažeš vožnjo, ki je na robu napadanja in padca.

Marco Büchel

 
Veteran Marco Büchel je pri 37 letih edini tekmovalec, ki se je po progi Bellevarde spustil tako na OI leta 1992 kot na zadnjem SP. "Proga je zelo, zelo drugačna, vendar se ni spremenila na bolje. Na njej niti slučajno nisem užival," je dejal Büchel in dodal: "Edini način, da ostaneš na smučeh, je, da prikažeš vožnjo, ki je na robu napadanja in padca. Pri superveleslalomu sem bil izmučen že po minuti, ne upam pa si predstavljati, kaj bo na smuku." Kritikom pa ne prikimava Ted Ligety, ki mu je bila proga všeč, saj je "prava mešanica hitrosti in tehnike, smuka in veleslaloma, kar naj bi superveleslalom tudi bil". Še posebej nevarna je moška proga Face de Bellevarde, ki je povsem poledenela. Ker naj bi na njej izpeljali ekipno tekmo, torej bodo tam brez treninga nastopila tudi dekleta, bi se lahko zgodilo, da jo bodo dekleta po nasvetu svojih trenerjev bojkotirala.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.