Kvalifikant ugnal Davidenka

Foto: Žurnal24 Zmagoslavni nasmešek ob vrnitvi na ženski teniški prestol
Jelena Dementjeva in Jelena Janković sta prvi polfinalistki OP ZDA v tej sezoni. Pri moških je največje presenečenje nepostavljeni Luksemburžan Gilles Müller, ki se je uvrstil v četrtfinale.
Oglej si celoten članek
 

OP ZDA (Ž), četrtfinale

J. Dementjeva (RUS, 5) : P. Schnyder (ŠVI, 15) 6:2, 6:3
J. Janković (SRB, 2) :
S. Bammer (AVT, 29) 6:1, 6:4

Zmagovalni pohod Švicarke Patty Schnyder , 15. nosilke na OP ZDA, je končan. Potem ko je bila v osmini finala (tako kot pred tem že na pariškem grand slamu) boljša od najboljše slovenske teniške igralke Katarine Srebotnik , je Schnyderjeva v četrtfinalu New Yorka naletela na premočno nasprotnico. Rusinja Jelena Dementjeva jo je namreč premagala s 6:2 in 6:3, za to pa je potrebovala vsega 75 minut. Peto nosilko v polfinalu čaka zmagovalka srbsko-avstrijskega dvoboja, v katerem se bosta pomerili druga nosilka Jelena Janković in 29. nosilka Sybille Bammer . Za mesti v drugem polfinalnem paru se bosta pomerili sestri Williams ter Italijanka Flavia Pennetta in Dinara Safina .

 

OP ZDA (ATP), osmina finala

N. Djoković (SRB, 3) : T. Robredo (ŠPA, 15) 4:6, 6:2, 6:3, 5:7, 6:3
R. Federer (ŠVI, 2) :
I. Andrejev (RUS, 23) 6:7, 7:6, 6:3, 3:6, 6:3
A. Rodick (ZDA, 11)
: F. Gonzalez (ČIL, 11) 6:2, 6:4, 6:1
G. Müller (LUK) :
N. Davidenko (RUS, 5) 6:4, 4:6, 6:3, 7:6

V moški konkurenci so danes na sporedu še preostali štirje dvoboji osmine finala. Prva sta se v boj podala tretji nosilec Srb Novak Djoković in 15. nosilec Španec Tommy Robredo , ki je dodobra namučil Srba. Robredo je povsem zasluženo dobil prvi niz, naslednja dva pa je kljub težavam z desnim kolkom in trebuhom, zaradi katerih je potreboval zdravniški odmor, dobil Djoković. Sledil je izenačen četrti niz, ki ga je dobil Španec, nato pa je v zaključku dvoboja Srb stisnil zobe in se po 224 minutah igre le prebil v četrtfinale.

V ostalih četrtfinalnih dvobojih je drugi nosilec Roger Federer potreboval kar pet nizov, da je strl odpor 23. nosilca Igorja Andrejeva . Švicar je storil kar 60 neizsiljenih napak, a se mu je po petih nizih le uspelo prebiti naprej. Domači up Andy Roddick pa je veliko lažje s 3:0 odpravil Fernanda Gonzaleza . Še najlažje delo pa naj bi imel peti nosilec Rus Nikolaj Davidenko , ki mu je nasproti stal Luksemburžan Gilles Müller , ki se je na glavni turnir prebil prek kvalifikacij. Zgodilo se je veliko presenečenje, saj je kvalifikant ugnal petopostavljenega Davidenka s 6:4, 4:6, 6:3 in 7:6. Luksemburžan je Rusu zabil kar dvajset asov, ta pa je od petnajstih izkoristil le tri žogice za brejk.

Gilles Müller: če ga vidite prvič, še niste nepoznavalci. Kljub temu je četrtfinalist OP ZDA. © Reuters

 
V mladinski konkurenci se je predstavil tudi Blaž Rola , ki je izpadel v prvem kolu. Premagal ga je šesti nosilec Francoz Guillaume Rufin s 6:1 in 6:1. Pozneje se je Rola v paru s Hrvatom Marinom Draganjo pomeril še z avstrijsko-nemško dvojico Nikolaus Moser–Cedrik Marcel Stebe, ki je slavila s 6:2 in 6:3. V konkurenci mladinskih dvojic se je v paru s Kolumbijcem Juanom Spirom uspešno predstavil Borut Puc . S Kolumbijcem sta hitro s 7:6(5) in 6:4 odpravila tretjepostavljena Američana Chasa Buchanana in Ryana Harrisona.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.