Kopi z najvišjim porazom

Foto: Žurnal24 Vratar Kingsov Jason LaBarbera je moral kar štirikrat po plošček v svojo mrežo.
Hokejisti v ligi NHL so bili sinoči zelo dejavni. Med drugim tudi Los Angeles Kingsi, ki pa so utrpeli hud poraz proti Vancouvru s 4:0. V Philadelphii so gledalci videli podaljšek.
Oglej si celoten članek
 

Liga NHL

Buffalo : Tampa Bay 2:5
NY Rangers : Atlanta 3:2
Philadelphia : NY Islanders 3:2*
Florida : Ottawa 1:2
Nashville : Edmonton 3:1
Minnesota : Montreal 1:2
St. Louis : Carolina 0:1
Calgary : Boston 3:2
Colorado : Columbus 2:4
Phoenix : Pittsburgh 4:1
San Jose : Detroit 4:2
LA Kings : Vancouver 0:4
*po podaljšku

V ligi NHL je bilo ponoči odigranih kar 12 tekem. Najvišjo zmago je dosegel Vancouver, ki je, žal, ugnal Los Angeles Kingse s 4:0. Anže Kopitar je na tej tekmi odigral 22 minut, v katerih je dvakrat poskusil s strelom. Žeblje v losangeleško krsto so sicer zabili Daniel Sedin in Mason Daymont, ki sta zadela v prvem delu igre, Kyle Wellwood je bil uspešen v drugi tretjini, v zadnji pa Taylor Pyatt. Za vratarja Vancouvra Roberta Luonga je bilo to že 40. srečanje brez zadetka v karieri. Zaustavil je 28 strelov, med njimi tudi kazenski strel, ki ga je izvajal Aleksander Frolov. "V prvih desetih minutah se pred mojimi vrati ni kaj prida dogajalo, saj smo bolj napadali. Nato pa mi je uspelo videti nekaj strelov in jih obraniti, pohvaliti pa moram tudi fante, ki so dobro igrali v obrambi," je povedal vratar Vancouvra. "Že začetek tekme je bil zelo težak, saj je naš kapetan Dustin Brown dobil štiriminutno izključitev in smo 49 sekund igrali z dvema igralcema manj. Skoraj bi se že rešili, nato pa so nasprotniki zadeli," je po srečanju dejal trener Kingsov Terry Murray, čigar ekipa sicer slovi po dobri igri z igralcem manj.

 

Alfredsson podaljšal

Švedski hokejski veteran Daniel Alfredsson je s svojimi delodajalci iz moštva Ottawa Senators za štiri leta podaljšal pogodbo. Kanadski mediji so objavili, da je aneks k pogodbi s kapetanom moštva vreden kar 19 milijonov evrov.

Z zmago nad aktualnimi prvaki, zmagovalci Stanleyjevega pokala Detroit Red Wings, s 4:2 so San Jose Sharksi le še utrdili primat na lestvici. Trener Morskih psov Todd McLellan je lahko z dosedanjim izkupičkom varovancev več kot zadovoljen, saj so od začetka sezone vknjižili kar devet zmag in le dva poraza. Najnovejša zmaga pa je še toliko slajša, saj so Morski psi v prvem letošnjem derbiju premagali trenerjevo prejšnjo ekipo, ki jo je vodil pred prihodom v San Jose. Jamie McGinn je dosegel svoj prvi gol v karieri poklicnega hokejista, Sharksi so Detroitu zlasti v drugi tretjini dvoboja povsem pristrigli rdeča krila. V pravem hokejskem izbruhu so kar trikrat plošček uspešno usmerili proti tekmečevim vratom.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.