Kopi padel po podaljšku

Foto: Žurnal24 Kralji tudi letos ne bodo videli končnice lige NHL.
Med 14 moštvi, ki so sinoči stopila na led v ligi NHL, so bili tudi Los Angeles Kingsi z Anžetom Kopitarjem. Po podaljšku jih je premagalo moštvo Račkov iz Anaheima, gola pa niso dosegli.
Oglej si celoten članek
 

Liga NHL

NY Islanders : NY Rangers 2:1
Toronto : Carolina 4:5*
Ottawa : Washington 2:1*
Vancouver : Nashville 4:0
Calgary : Phoenix 2:4
Los Angeles : Anaheim 0:1*
San Jose : Minnesota 3:1
*po podaljšku

Ponoči so hokejisti v ligi NHL palice zavihteli sedemkrat. Los Angeles Kingsi so doživeli nov poraz. Na njihovem ledu jih je premagal Anaheim, z minimalnim izidom 1:0 po podaljšku. Edini zadetek na srečanju je dosegel Chris Pronger, ki je zadel v 40. sekundi podaljška. Trn v peti Anžeta Kopitarja in soigralcev je bil vratar Giguere, ki je zbral 35 obramb. Anže je v dvajsetih minutah na ledu dvakrat streljal na njegova vrata, ostale njegove statistične rubrike pa so ostale prazne. Kingsi so tokrat v vrata namesto Jasona LaBarbere prvič v sezoni poslali poslali Šveda Erika Ersberga, ki se je za zaupanje oddolžil s 26 obrambami, a ni mogel preprečiti poraza. "Mislim, da sem igral kar dobro. Dobili smo točko, s katero smo zadovoljni. To je tekma, na kateri moramo graditi," je po srečanju dejal Ersberg, ki je zaustavil 29 od 30 strelov. Če je to kakšna uteha, se lahko Kralji tolažijo tudi z dejstvom, da je bila tekma z Rački 500. srečanje v NHL za njihovega napadalca Aleksandra Frolova.

Na newyorškem derbiju so slavili Islandersi z 2:1. Zmago jim je zagotovil Richard Park v osmi minuti zadnje tretjine. Za Islanderse je bil uspešen še Nate Thompson, za Rangerje pa je zadel še Marcus Naslund. Veliko pa je k slavju Otočanov pripomogel tudi vratar Joey MacDonald. V zadnji tretjini srečanja v New Yorku se je izkazal Thompson, ki je tako vknjižil prvi gol v karieri NHL. Otočani so Madison Square Garden zapustili dvignjenih glav, z eno od najslajših zmag sezone, čeprav so bili v razmerju strelov v precej podrejenem položaju (19:36). Islandersi so tako vknjižili še drugo zaporedno zmago, potem ko so na začetku sezone zabeležili kar šest zaporednih porazov. S tem uspehom so se rešili zadnjega mesta lige.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.