Klubi morajo pustiti igralce

Foto: Žurnal24 Lionel Messi bo gavče lahko zastopal tudi v Pekingu.
Mednarodna nogometna zveza oziroma njeno arbitražno sodišče je sprejelo odločitev, da morajo vsi klubi dovoliti svojim nogometašem, mlajšim od 23 let, nastop na OI v Pekingu.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

Robinho brez OI

Spor je bil sprožen, potem ko nemški Schalke ni želel pustiti Rafinhe na OI, češ da olimpijade ni na uradnem koledarju Fife. "Vsi nogometaši do 23 let, če to tudi sami želijo in so jih nacionalne zveze uvrstile na seznam reprezentantov, imajo pravico nastopati na olimpijskih igrah, klubi pa so jim dolžni to omogočiti. Odločitev je končna in vsi tisti klubi, ki ne bodo upoštevali teh navodil, bodo kaznovani," je zapisano v obvestilu svetovne krovne nogometne institucije.

Dvaindvajsetletni Brazilec Rafinha bo tako vendarle lahko predstavljal karioke na bližnjih poletnih igrah, to pa velja za še enega Brazilca Diega, ki brani barve nemškega Werderja iz Bremna oziroma Argentinca Lionela Messija, zvezdnika Barcelone, ki jima njihovi klubi prav tako niso dovolili nastopiti v Pekingu.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.