Kličko z nokavtom

Foto: Žurnal24 Vladimir Kličko se je znova ovenčal z naslovi. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Ukrajinski boksar Vladimir Kličko je po zmagi nad Američanom Hasimom Rahmanom z nokavtom v sedmi rudni ubranil naslove svetovnega prvaka v kategorijah WBO, IBF in IBO.
Oglej si celoten članek

Ukrajinski boksar Vladimir Kličko je proti Američanu Hasimu Rahmanu ubranil naslove svetovnega prvaka v kategorijah WBO, IBF in IBO. To je storil s pomočjo tehničnega nokavta v sedmi rundi. Sodnik je tedaj dvoboj prekinil po seriji Kličkovih udarcev v Rahmanovo glavo, ko se je bil Američan komaj sposoben držati na nogah. "Vesel sem, da sem tako hitro končal dvoboj in to pred božičnimi prazniki. Presenečen sem bil, saj je bil tekmec veliko počasnejši," je po dvoboju dejal Kličko: “Dobro se je držal in dvoboj zagotovo ni bil lahek.”

Šestintridesetletni Rahman, nekdanji dvakratni svetovni prvak v težki kategoriji, (45 zmag, sedem porazov, dva neodločena boja), je nižji, težji in starejši od Klička. Dvaintridesetletni Ukrajinec je dosegel dvainpetdeseto poklicno zmago ob treh porazih, 46 zmag pa je zabeležil s KO. Šestič je ubranil naslov po verziji IBF, tretjič letos, zadnjič pa je bil poražen pred več kot štirimi leti. Po verziji IBF je prvak od aprila 2006, po verziji WBO pa od februarja letos. Ima tudi naslov prvaka IBO, njegov brat Vitalij pa je prvak verzije WBC. Do popolnega števila pasov bratoma iz Kijeva manjka le še tisti verzije WBA. Ruski velikan Nikolaj Valujev bo naslov prvaka WBA branil v dvoboju z Evanderjem Holyfieldom v Zürichu prihodnjo soboto. Zmagovalec se bo nato pomeril z nekdanjim prvakom Ruslanom Čagajevom, pričakovati pa je, da bo kdorkoli izmed omenjene trojice, ki bo na koncu osvojil naslov, priložnost za borbo ponudil enemu izmed bratov Kličko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.