Kata z odločno igro v polfinale

Foto: Žurnal24 Katarina Srebotnik je bila uspešna tudi v drugem kolu kvalifikacij.
Katarina Srebotnik se je uvrstila v polfinale turnirja v Stockholmu. S 6:2 in 6:0 je znova prepričljivo premagala Španko Virginio Ruano Pascual. Za zmago je potrebovala le eno uro.
Oglej si celoten članek
 

Stockholm (WTA), četrtfinale

K. Srebotnik (SLO, 3) : V. Ruano Pascual (ŠPA) 6:2, 6:0
V. Duševina (RUS)
: I. Benešova (ČEH) 6:3, 6:3
A. Radwanska (POL, 1) : C. Pin (FRA) 6:2, 1:0
C. Wozniacki (DAN, 4): A. M. Garrigues (ŠPA, 5) 6:1, 6:3

Katarina Srebotnik , ki se je po domačem turnirju v Portorožu podala v Skandinavijo, nadaljuje odlične predstave. V četrtfinalu turnirja WTA v Stockholmu je gladko s 6:2 in 6:0 premagala Španko Virginio Ruano Pascual , za zmago in napredovanje v polfinale pa je Srebotnikova potrebovala vsega eno uro. Izkušenejša Španka, ki bo jeseni dopolnila 35 let, je bila tokrat proti 27-letni Velenjčanki in njenim servisom – v dvoboju je zbrala štiri ase – precej nemočna.

Kdo pravi, da se leto 2005 ne more ponoviti? © Barbara Milavec

 
Prvih nekaj iger sta bili Slovenka in Španka še enakovredni tekmici, nato pa je Srebotnikova prvi niz s tremi brejki zaključila v svojo korist. Še boljšo igro je pokazala v drugem nizu, v katerem nasprotnici ni prepustila točke, dvoboj pa zaključila s še šesto dobljeno igro na servis nasprotnice. "Zadovoljna sem z igro in rezultatom, še posebej pa me veseli, da sem prvič v tem tednu zaigrala popolnoma zdrava. V prvih dveh dvobojih sem imela bolečine zaradi tendonitisa. Tudi podlaga mi zelo ustreza, saj so žoge hitrejše in lažje razvijem svojo igro. Forma se vzpenja, a jutri bo šlo za nov dvoboj. Duševina igra povsem drugače kot Pascualova, za nameček pa v Stockholmu vedno dobro igra. Potrudila se bom, da bom ponovila zgodbo iz leta 2005," je dejala Srebotnikova, ki je leta 2005 v švedskem glavnem mestu zmagala.

 

Preberite še ...

Jelena kot Rafa napada številko ena
Roger Rafaelu na široko odprl vrata

V polfinalu Srebotnikovo čaka Rusinja Vera Duševina , ki je v prvem dvoboju dneva s 6:3 in 6:3 odpravila Čehinjo Iveto Benešovo. Za mesto v polfinalu sta se v nadaljevanju najprej pomerili prva nosilka Poljakinja Agnieszka Radwanska in nepostavljena Francozinja Camille Pin, ki je dvoboj pri izidu 6:2, 1:0 za Poljakinjo predala. Za zadnje mesto v polfinalu sta se pomerili četrta nosilka Danka Caroline Wozniacki in peta nosilka Španka Anabel Medina Garrigues . Boljša je bila Danka, ki je slavila s 6:1 in 6:3.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.