Kata: Doha lahko krona kariere

Foto: Žurnal24 Katarina Srebotnik in Ai Sugijama sta med dvojicami tretji na svetu.
Na lestvici WTA in ATP ni večjih sprememb. V vodstvu pri dekletih ostaja Jankovićeva, pred Safino in Sereno Williams. Pri moških še vedno vodi Nadal, Tsonga prvič med deseterico.
Oglej si celoten članek
 

Lestvica WTA

1. J. Janković (SRB) 4555 točk
2. D. Safina (RUS) 3752
3. S. Williams (ZDA) 3716
21. K. Srebotnik (SLO) 1272
129. A. Klepač (SLO) 256
132. M. Zec Peškirič (SLO) 252
241. P. Hercog (SLO) 113

Po zadnjem turnirju WTA v sezoni, ki ga je v kanadskem Quebecu osvojila Rusinja Nadja Petrova, na lestvici WTA pred sklepnim mastersom najboljše osmerice igralk v Dohi v "top 10" ni prišlo do sprememb. Številka ena ostaja Srbkinja Jelena Janković pred Rusinjo Dinaro Safino , tretja je Američanka Serena Williams. Najboljša slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je zadržala 21. mesto.

Na sklepni turnir sezone, ki se bo v ponedeljek začel v Katarju, se je uvrstila tudi Katarina, ki je na lestvici WTA tretja najboljša igralka sveta v dvojicah. V paru z Japonko Ai Sugijama se bosta v boju za naslov in 375.000 dolarjev v primeru zmage pomerili s še tremi pari: Zimbabvejko Caro Black in Američanko Liezel Huber , s špansko dvojico Anabel Medina Garrigues - Virginia Ruano Pascual ter češko-avstralsko navezo Kveta Peschke-Rennae Stubbs . "Po hudem boju in napetosti do konca se nama je s Sugijamo uspelo uvrstiti na 'masters', na katerem nastopajo le najboljši štirje pari sveta. Konkurenca je izjemno izenačena, z Ai pa bova drugi nosilki sklepnega turnirja sezone," je povedala Srebotnikova pred začetkom nastopov v Dohi.

Rafael Nadal vztraja na vrhu lestvice ATP, sledi mu Roger Federer. © Reuters

 
 

Lestvica ATP

1. R. Nadal (ŠPA) 6675 točk
2. R. Federer (ŠVI) 5205
3. N. Djoković (SRB) 4645
251. B. Kavčič (SLO) 155
259. L. Gregorc (SLO) 144
274. G. Žemlja (SLO) 133
477. M. Tkalec (SLO) 59
499. J. Semrajc (SLO) 55

Srebotnikova in Sugijama sta na minulem turnirju v Linzu v finalu dvojic premagali prav prvo navezo sveta Black-Huber. Za Velenjčanko s stalnim bivališčem v Dubaju je bil to jubilejni 20. osvojeni turnir v igri dvojic in četrti letošnji. Skupaj z Japonko je bila letos najboljša še v Miamiju in Charlestonu , s Petrovo pa sta zmagali v Moskvi. "V Linzu sva s Sugijamo res igrali odlično. Če nama uspe ponoviti takšne igre, lahko tudi osvojiva turnir v Dohi," je še povedala Srebotnikova in dodala: "To bi bila brez dvoma krona moje kariere v dvojicah." Od Slovenk druga najboljša igralka na lestvici WTA ostaja Koprčanka Andreja Klepač , ki je zdrsnila za mesto in je 129., tesno ji sledi Maša Zec-Peškirič , ki je 132., četrta najboljša slovenska igralka pa je Polona Hercog , ki je nazadovala na 241. mesto.

 
 

V Linzu sva s Sugijamo res igrali odlično. Če nama uspe ponoviti takšne igre, lahko tudi osvojiva turnir v Dohi.

Katarina Srebotnik

 
Na teniški lestvici ATP še naprej vodi Španec Rafael Nadal pred Švicarjem Rogerjem Federerjem , prvič v karieri se je med najboljšo deseterico prebil Francoz Jo-Wilfried Tsonga , ki je po zmagi na 2,27 milijona evrov vrednem pariškem mastersu skočil na sedmo mesto ter si ob tem zagotovil tudi zadnjo vozovnico za sklepni masters sezone v Šanghaju. Tsonga, finalist OP Avstralije ter zmagovalec turnirja v Bangkoku , se je tako na mastersu v Šanghaju pridružil Nadalu, Federerju, Srbu Novaku Djokoviću, Britancu Andyju Murrayju, Rusu Nikolaju Davidenku, Američanu Andyju Roddicku in Argentincu Juanu Del Potru. Od Slovencev na lestvici najvišje, na 251. mestu, ostaja Blaž Kavčič , Luka Gregorc je 259., še naprej napreduje Grega Žemlja , ki je po novem 274., Marko Tkalec pa 477. Ogromen skok po lestvici, kar za 116 mest, je uspel Janezu Semrajcu , ki je 26. oktobra presenetljivo osvojil turnir serije ITF (15.000 USD) v Dubrovniku .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.