K. Clijsters: Vračam se zaradi izziva

Foto: Žurnal24 Kim Clijsters začenja drugo teniško kariero, v kateri se vse ne bo vrtelo zgolj
Nekdanja najboljša teniška igralka na svetu, Kim Clijsters, se bo vrnila med aktivne igralke. "Ni nujno, da mi bo uspelo, a dokler bom trdo trenirala, si ne morem ničesar očitati," pravi.
Oglej si celoten članek
 

Združenje WTA brez direktorja

Direktor Združenja poklicnih teniških igralk (WTA) Larry Scott je v torek odstopil s svojega položaja. Njegov naslednik za zdaj še ni znan.

Nekdanja najboljša teniška igralka sveta, Belgijka Kim Clijsters , je tudi uradno potrdila, da se vrača na teniška igrišča. "Na to gledam kot na drugo kariero in ne vrnitev, ker sem zdaj v položaju, ko se ne vrti vse samo okoli tenisa," je pojasnila Belgijka. "Najbolj sem pogrešala igranje na turnirjih. Vračam se zaradi izziva. Že skoraj tri mesece treniram, in to bolje kot prej, s treningom pa je prišla tudi motivacija," je pojasnila Clijstersova, ki je maja 2007 po številnih težavah s poškodbami kolka in hrbta prekinila kariero. Na vrnitev se je pripravljala v teniškem centru v Breeju, kjer jo je tudi zagrabila teniška "lakota".

"Hotela sem nov izziv. Zaenkrat je vse zgolj zabava, da vidim, ali mi lahko uspe," je ob napovedi vrnitve povedala povratnica. "Ni treba, da sem spet številka ena. To mi je že uspelo in ni treba, da mi uspe še enkrat. Bomo videli, kako mi bo šlo," je še dodala igralka, ki je bila 19 tednov na najvišjem mestu na lestvici WTA, v karieri pa je doslej osvojila 34 turnirjev. Upa, da njene druge kariere ne bodo zaznamovale poškodbe. "Zdaj sem zrelejša in bolje vem, kako se bo moje telo odzvalo na napore," meni 25-letnica, ki za zdaj še ne dela posebnih dolgoročnih načrtov. "Te je zdaj težko določiti, saj je precej odvisno tudi od moje hčerke in drugih družinskih zadev," je še dodala Clijstersova, ki se zaveda, da bo vrnitev težka: "Ni nujno, da mi bo uspelo, a dokler bom trdo trenirala, si ne morem ničesar očitati."

Clijstersova se je pred časom karieri odrekla zaradi rojstva otroka, zdaj pa bo znova prijela za lopar. © EPA

 
Belgijka je že zaprosila za posebna povabila na turnirje v Cincinnatiju , Torontu in na odprtem prvenstvu ZDA . "Za začetek je to dovolj. Predvsem si želim videti, ali lahko še vedno igram," je svojo odločitev pojasnila Belgijka, ki se je prav v New Yorku leta 2005 veselila doslej edine zmage na turnirjih za grand slam, letošnji nastop na tem turnirju pa ima praktično že zagotovljen. "Malo je boljših ambasadork tenisa od Kim Clijsters kot nekdanje zmagovalke OP ZDA in nekdanje številke ena. Če bo le prosila za povabilo, ga bo tudi dobila," je že pred Belgijkino uradno napovedjo vrnitve sporočil Chris Widmaier , predstavnik omenjenega turnirja.

Da se utegne nekdanja prva igralka sveta vrniti na turnejo WTA, je pred tednom omenil tudi njen nekdanji trener Carl Maes , zadnje govorice, ki krožijo okrog Clijstersove, pa pravijo, da se je igralka pri Američanki Lindsay Davenport , ki je drugič noseča, pozanimala, kako lahko ob materinstvu igraš še vrhunski tenis. "Da, res je. Kim mi je poslala elektronsko sporočilo, v katerem jo je zanimalo, kako lahko ob majhnem otroku sodeluješ na teniških turnirjih. Zato menim, da se bo vrnila na igrišča," je ob nedavno končanem turnirju v Indian Wellsu dejala Davenportova. Kim Clijsters, ki se je s tenisom začela aktivno ukvarjati pri šestih letih, je maja 2007 po neuspehu na turnirju v Varšavi, kjer je kot branilka naslova izpadla v drugem kolu, sporočila, da zaradi težav s poškodbami končuje svojo uspešno teniško kariero. Dva meseca kasneje se je poročila, lani pa rodila prvorojenko Jado .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.