Jeseničani padli po podaljšku

Foto: Žurnal24 olimpija_jesenice_rahmatuljin_2009_despot
Naša predstavnika v ligi Ebel sta nastopila na gostovanjih. Jeseničani so izgubili po podaljšku, potem ko so vseh 60 minut mrežo ohranili nedotaknjeno. Olimpija je klonila v Linzu.
Oglej si celoten članek

Konec tedna so Jeseničani v moštvu spet opravili nekaj kadrovskih menjav, brez dveh ruskih okrepitev, a s povratnikom Andrejem Hebarjem in novincem v vratih Dovom Grumet-Morrisom pa so se tokrat odpravili na drugo stran Karavank, kjer se lanski prvak lige Ebel iz Celovca po skromnem začetku te sezone prebuja. Odločitev je po 60 minutah brez golov tako padla v podaljšku, ki so ga gostitelji začeli z igralcem več, na kazenski klopi je sedel Jan Golubovski, tekmo pa je odločil Michael Craig in tako domačim prinesel dve točki. Železarji so bili zadovoljni tudi z eno, prvo po zmagi nad Albo 20. septembra. Jeseniška igra je tudi dobra napoved petkove tekme, ko bo v Podmežakli na sporedu slovenski derbi s Tilio Olimpijo.

Prejšnji konec tedna so se Ljubljančani približali tekmecem na sredini lestvice. Čakalo jih je težko gostovanje pri Linzu. Na začetku je bil najbolj zbran Patrick Leahy in domačini so hitro povedli. Greg Kužnik jim je kmalu vrnil z enako mero. Domači so z igralcem več še drugič premagali vratarja Norma Maracla. Po hitrem protinapadu so igralci Linza v polno zadeli še tretjič. Zanimiv je dogodek iz 33. minute, ko so Ljubljančani imeli igralca več, po strelu Franka Banhama se je plošček odbil iz gola nazaj v polje. Zadetek so priznali, dve minuti, ki sta medtem minili, pa so razveljavili. Zeleno-beli so imeli možnost izenačenja, ki pa je splavala po vodi. Domači so nato še tretjič z igralcem več v 52. minuti zadeli in povedli s 4:2. Za končnih 5:2 je poskrbel Robert Lukas. Ljubljančani so ostali na osmem mestu lige.


Liga Ebel, 13. kolo:


KAC Celovec : Acroni Jesenice 1:0 (0:0, 0:0, 0:0) *
Craig (61)

Black Wings Linz : Tilia Olimpija 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
Leahy (4), Matthiasson (13), Schlacher (26), Lukas (52,58); Kužnik (11), Banham (33)

Alba Volan : VSV Beljak 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)

Vienna Capitals : Graz 99ers 3:5 (0:0, 1:3, 2:2)

Red Bull Salzburg : Medveščak Zagreb 9:3 (2:1, 4:0, 3:2)

* po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.