Jelena slavila, Kata izpadla

Foto: Žurnal24 Jelena Dementjeva ponosno pozira s pokalom za pariško zmago. (Foto: Reuters)
Turnir WTA v Parizu je dobila Jelena Dementjeva, medtem ko se je naša Katarina Srebotnik od Dubaja poslovila že po prvem kolu po porazu z Anastazijo Pavljučenko.
Oglej si celoten članek

Prvopostavljena ruska teniška igralka Jelena Dementjeva je osvojila turnir WTA v Parizu z nagradnim skladom 512.000 evrov, potem ko je v današnjem finalu premagala Čehinjo Lucie Šafarovo s 6:7 (5), 6:1 in 6:4.

V Dubaju se je v nedeljo začel prestižni (dva milijona dolarjev) WTA turnir, kjer je Katarina Srebotnik na ''domačem'' turnirju izpadla že v prvem kolu. Usodna je bila Rusinja Anastazija Pavljučenko, ki je slovensko povratnico v teniško karavano premagala kar s 6:2 in 6:1.

Olimpijska zmagovalka poletnih olimpijskih iger v Pekingu leta 2008 je doslej dosegla 16 turnirskih zmag, v svoji zbirki pa ima tudi dva naslova na turnirjih za grand slam. Oba je osvojila leta 2004, ko je zmagala na odprtem prvenstvu Francije v Parizu in odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku.

Rusinja Vera Zvonarjova, prva nosilka teniškega turnirja v Pattayi na Tajskem (161.000 evrov nagradnega sklada), je v finalu premagala domačinko Tamarine Tanasugarn s 6:4 in 6:4. Zvonarjova je tako ubranila lanski naslov iz Pattaye, hkrati pa se veselile prve letošnje in skupno desete turnirske zmage.

Pariz, WTA (512.000 evrov), finale:

Jelena Dementjeva (RUS/1) : Lucie Šafarova (ČEŠ) 6:7 (5), 6:1, 6:4

Pattaya, finale:

Vera Zvonarjova (RUS/1) : Tamarine Tanasugarn (TAJ) 6:4, 6:4

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.