Jani še vedno tretji

Foto: Žurnal24 Jani Brajkovič ima dirko po Georgiji v lepem spominu.
Andre Greipel je zmagovalec četrte etape dirke po Nemčiji. Današnjo preizkušnjo je drugi prevozil Robbie McEwen, tretji pa je bil Robert Förster. Brajkovič skupno še vedno tretji.
Oglej si celoten članek
 

Dirka po Nemčiji, 4. etapa

1. A. Greipel (NEM) 3:59:37
2. R. McEwen (AVS)
3. R. Förster (NEM)
14. J. Brajkovič (SLO)
87. S. Špilak (SLO) isti čas
131. M. Mugerli (SLO) +00:27

Danes so kolesarji na dirki po Nemčiji tekmovali od Weislocha do Mainza, v skupnem seštevku pa ni prišlo do večjih sprememb. Na 76. kilometru etape, ki je bila skupno dolga 174 kilometrov, sta pobegnila Thomas Voeckler (Bouygues Telecom) in Tom Stubbe (Francaise des Jeux), ki sta bila ujeta sedem kilometrov pred ciljem. V končnici etape je ekipa Columbie učinkovito pomagala Andreju Greiplu, za katerega je bila to že 12. zmaga v letošnji sezoni. Drugi je bil Robbie McEwen (Silence-Lotto), tretji pa Robert Förster (Gerolsteiner). V sredo kolesarje čaka zahtevna peta etapa od Mainza do Winterbarga, ki bo dolga kar 218 kilometrov, v veliki meri pa bo potekala po gorskih cestah.

Slovenski kolesar Jani Brajkovič je danes osvojil 14. mesto v času zmagovalca in v skupni razvrstitvi obdržal tretje mesto. Še vedno vodi Nemec Linus Gerdemann, na drugem mestu pa je Šved Thomas Lövkvist. Brajkovič tako nadaljuje z odlično predstavo. Potem ko je bil v prvi etapi tretji, se je izkazal tudi v drugi, v kateri je zasedel četrto mesto, v tretji preizkušnji je bil deseti, danes pa 14. Simon Špilak (Lampre) je v četrti etapi prišel v cilj 87., tretji Slovenec na dirki po Nemčiji Matej Mugerli pa 131. Do konca dirke so še štiri etape.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.