Jadranska NLB jim je dala zalet

Foto: Žurnal24 Vladimir Golubović je bil z 20 točkami najbolj zaslužen za zmago Olimpije.
Vsi trije slovenski predstavniki, ki so to sezono precej neuspešno nastopali v ligi NLB, so v drugem delu državnega prvenstva še drugič zmagali.
Oglej si celoten članek
 
 

O današnjem sojenju pa ne gre zgubljati besed.

Bojan Kuhar, trener Hopsov

 
Pred začetkom lige za prvaka so strokovnjaki med udeležence končnice uvrščali tudi Zlatorog, ki pa je tokrat na domačem parketu visoko klonil proti Krki (64:85). Izbranci Aleša Pipana tako ostajajo še brez zmage. Pri Novomeščanih je 20 točk zbral Simon Petrov, 18 Davor Marcelić, Dolenjci pa so si uspeh priigrali predvsem zaradi boljšega skoka (33:20). Po koncu srečanja trener poražencev Aleš Pipan, razumljivo, ni bil najbolj zadovoljen z igro svojih varovancev: "Vseskozi smo bili korak za Krko. V napadu nezbrani, v obrambi pa je bilo premalo pomoči." Povsem drugačnega razpoloženja je bil strateg Krke Ivan Sunara: "Pričakovano zelo nervozna in napeta tekma. Moji varovanci so v pomembnem trenutku, tam nekje okrog 30 minute, obdržali zbranost in prišli do visoke prednosti. Nasprotnik se je krčevito, a korektno boril do konca. Igralcem Zlatoroga čestitam na dobri igri. V isti sapi pa moram pohvaliti tudi svoje fante, ki so slavil pomembno drugo zmago v ligi UPC za prvaka."

 
 

Vseskozi smo bili korak za Krko. V napadu nezbrani, v obrambi pa je bilo premalo pomoči.

Aleš Pipan

 
Helios je tudi tokrat visoko zmagal (64:84), njihova žrtev pa je bil finalist slovenskega pokala Elektra Esotech. Manj prepričljivi od Domžalčanov so bili tudi tokrat košarkarji Uniona Olimpije. Za zmago nad Hopsi s Polzele (84:77), pri zadnjih ni igral najkoristnejši igralec rednega dela lige Shawn King, sta bila najbolj zaslužna Vladimir Golubović (20 točk, 9 skokov) in Damjan Rudež (17 točk).  "Tokrat smo igrali brez Jasmina Hukiča, ki je prehlajen, kljub temu pa smo na začetku imeli dovolj razigranih igralcev. V drugem polčasu je sladil nerazumljiv padec. V ključnih trenutkih smo se zbrali, a vseeno nisem zadovoljen s pristopom nekaterih igralcev," je po koncu srečanja dejal glavni mož na klopi zmajev Jure Zdovc. Trener Hopsov Bojan Kuhar pa se je v komentarju po tekmi obregnil tudi ob sojenje: "Zmaga Olimpije je zaslužena, čeprav smo se skoraj trideset minut tudi prez poškodovanega Kinga dobro držali. Sledil je uspešen niz Olimpije, mi pa smo v zaključku tekme uspeli prednost domačih znižati. O današnjem sojenju pa ne gre zgubljati besed." V Kopru je domača Luka Koper po podaljšku s 103:96 ugnala Geoplin Slovan.

2. kolo lige UPC (skupina za prvaka):

Luka Koper
: Geoplin Slovan 101:96
Čmer 26, Kunc 23; Lekić 30, Delić 19

Zlatorog Laško : Krka 64:85
Strnad 18, Lučič 10; Petrov 20, Marcelić 18

Elektra Esotech : Helios Domžale 64:84
N. Ivanovič 15, Sjekloča 14; Petrovič 15, Zagorc 11

Union Olimpija : Hopsi Polzela 84:77
Golubović 20, Rudež 17; Šamanić 19, Jelesijević 18
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.