Izkoristiti domače smučišče

Foto: Žurnal24 Kako se bodo na tokratnem mariborksem tekmovanju odrezale Tina Maze in ostale li
Na 45. Zlati lisici bodo 10. in 11. januarja tako v slalomu kot v veleslalomu slovenske barve zastopale Tina Maze, Mateja Robnik, Ana Drev, Vanja Brodnik in Maruša Ferk.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

Zlata lisica: Tri bi zaprli

"Vedno rada tekmujem v Mariboru, ker je vzdušje izjemno, tekma na domači progi pa je vedno nekaj posebnega. Proga je tako dobro utrjena, da bo vsem zagotavljala enake razmere," je menila Tina Maze , ki je leta 2005 zmagala na mariborskem veleslalomu ter Zlato lisico končala na skupno tretjem mestu. Manj uspehov na Pohorju ima Drevova, ki je po treningu dejala: "V zadnjem obdobju sem zamenjala že nekaj podlag. Upam, da se bom na mariborsko čim bolje privadila. Proga je na nekaterih delih ledena, vendar robniki smuči še vedno 'zagrabijo'."

 
 

Pred nami je najpomembnejši del sezone, ki bo vrhunec dosegel na svetovnem prvenstvu v Val d'Iseru.

Matjaž Šarabon

 
V letošnji sezoni je najboljša slovenska slalomistka Maruša Ferk , ki je nanizala nekaj uvrstitev med prvo trideseterico. "Veleslaloma že nekaj časa nisem trenirala, bila pa sem v tem tednu na dveh tekmah in upam na solidno vožnjo. Veliko več pa pričakujem v slalomu. Izpad iz finala v Zagrebu sem že pozabila in upam, da bom pokazala svoje znanje, tako kot sem ga na prejšnjih tekmah," si je zaželela Ferkova. Mateja Robnik je skušala na petkovem treningu dobiti čim boljše občutke za tekmi konec tedna, Vanja Brodnik pa pričakuje sproščeno vožnjo.

Maruša Ferk je do zdaj od Slovenk v slalomu pokazala največ. © Dejan Mijović

 


 

Lisičji urnik

Veleslalom bo na programu v soboto ob 9.15 (1. vožnja) in ob 12.15 (2. vožnja), ob 18. uri pa bo na Trgu svobode žrebanje startnih številk za slalom. Pred in po tem dogodku bo goste zabavala skupina Šank Rock. Slalom bo na programu v nedeljo, prav tako ob 9.15 in 12.15.

Božo Jaklin , vodja slovenske ženske reprezentance, je peterico Slovenk sporočil že po prvi vožnji slaloma na Sljemenu nad Zagrebom 4. januarja, o šesti članici pa se je vodstvo ekipe odločilo po tekmah evropskega pokala in FIS v tem tednu v Švici . Za nastop sta se potegovali Nina Katarina Mihovilovič in Petra Robnik . Zmagala je prva. "Forma naših tekmovalk se izboljšuje, kar je vidno po dveh tekmah v Švici in nekaj zadnjih treningih. Tudi progo na Pohorju so tekmovalke preizkusile in mislim, da bodo rezultati dobri. Proga je izjemno dobro pripravljena," je kratko pojasnil slovenski trener Marko Jurjec . Matjaž Šarabon , poslovni direktor alpskih disciplin, ga je dopolnil: "Pred nami je najpomembnejši del sezone, ki bo vrhunec dosegel na svetovnem prvenstvu v Val d'Iseru. Sezono smo finančno vodili tako, da nam zagotavlja mirno nadaljevanje. Poslovno leto bomo zaradi prejšnjih težav končali s 400.000 evri minusa, tekoče obveznosti do trenerjev in tekmovalcev pa plačujemo sproti. Tretjino zaostalih nagrad trenerjem smo že plačali, poravnali pa smo tudi dve tretjini zaostalih nagrad tekmovalcem."

 
 

Forma naših tekmovalk se izboljšuje, kar je vidno po dveh tekmah v Švici in nekaj zdanjih treningih.

Marko Jurjec

 
Zelo zadovoljni so prireditelji, ki imajo prvič po nekaj zimah že nekaj časa tekmovališče povsem pripravljeno. "Imamo dovolj snega, primerno nizke temperature in sončno vreme ter tako naravnost idealne pogoje," je žarel Srečko Vilar , generalni sekretar tekmovanja. Program Zlate lisice se bo začel že danes, ko bo na Trgu svobode v Mariboru ob 17.30 nastopila Nuša Derenda , ob 18. uri pa sledita odprtje tekmovanja in žrebanje startnih številk za veleslalom, potem pa bo pel še Petar Grašo .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.